FUDBAL JE IZGUBIO JOŠ JEDNOG VELIKANA: Preminuo bivši selektor Srbije Radomir Antić!

Radomir Antić poznati fudbalski trener umro je u Madridu u 71. godini života, posle duge i teške bolesti, javio je Atletiko Madrid.

Screenshot Istagram

Bivši fudbaler i nekadašnji selektor Srbije, jedini je trener koji je vodio Real Madrid, Atletiko i Barselonu.

Ako postoji klub sa kojim se Radomir oduvek poistovećivao, to je Atletiko, s kojim je napravio istoriju u sezoni 2005-2006, osvajajući LaLigu i Kup Kralja. Kao selektor Srbije odveo je ekipu 2010. na Mundijal u Južnoj Africi.

– Porodica našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru – saopštio je madridski klub.

Podsetimo, Igračku karijeru je počeo u Slobodi iz Užica (1967—1968), a zatim je prešao u Partizan, u kom je igrao najveći deo svoje karijere (1968—1976).

U leto 1976. Antić je potpisao za Fenerbahče. U tom istanbulskom klubu je proveo dve sezone, pre nego što je prešao u špansku Real Saragosu. 1979.

Antić je prešao u Luton taun u kome je ostao do 1984. U maju 1983. je postigao gol koji je spasio klub od ispadanja iz prve lige, 4 minuta pre završetka poslednje utakmice u prvenstvu protiv Mančester sitija, koji je posle toga ispao iz lige.

Svoj prvi i jedini nastup u dresu reprezentacije Jugoslavije je zabeležio 26. septembra 1973. u Beogradu, na prijateljskom susretu sa reprezentacijom Mađarske (1-1). Antić je tada odigrao svega desetak minuta, jer je utakmicu započeo sa klupe. U igru je ušao u 80. minutu umesto povređenog Franja Vladića, koji je prethodno u 62. minutu zamenio Vladimira Petrovića Pižona.

(Tpknews.com/Telegram)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker