VESIĆ NAJAVIO: “Ako nam EU da novac, obnovićemo prugu od Požarevaca do Bora”

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić obišao jе danas radovе na rеkonstrukciji državnog puta Brusnička pеtlja – Brusnik i izjavio da jе Zajеčar najbolji primеr koliko sе Srbija mеnja.

Foto: Pixabay.com

Vеsić je tokom obilaska najavio da nas u okviru projekta rekonstrukcije 1.200 kilometara regionalnih pruga, čeka rekonstrukcija pruge od Požarevca do Bora.

– Kada je u pitanju Bor, ono što želim da kažem to je da nas u okviru projekta rekonstrukcije 1.200 kilometara regionalnih pruga, čeka rekonstrukcija pruge od Požarevca do Bora. Ta pruga će biti rekonstruisana i mi smo tražili od EU da nam daju grant, da nam obezbede novac za rekonstrukciju 1.200 kilometara regionalne pruge, ali istovremeno, kao što gradimo brze pruge, moramo da rekonstruišemo postojeće pruge, jer neće svuda biti pruga za 200 kilometara na sat – , rekao je Vesić.

Ministar je najavio da će pruga između Požarevca i Bora biti rekonstruisana za 120 kilometara na sat, kao i da će biti elektrificirana.

– Pored toga nas čeka i rekonstrukcija pruge Zajačar-Niš koja nije u tako lošem stanju. I ona će biti prilagođena brzini od 120 kilometara na sat – , rekao je Vesić.

Sa rekonstrukcijom novih pruga omogućava se povezivanje ovog dela Srbije kako sa Nišom tako i sa Beogradom, ali i sa drugim delovima Srbije

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker