DESILO SE ČUDO U POŽAREVCU: Đacima zabranili mobilne telefone u školi!

Učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu od ponedeljka će biti zabranjeno korišćenje mobilnih telefona tokom boravka u školi, dok sa druge strane, pojedini nastavnici i učitelji, čak i za vreme nastave, ne skidaju se sa telefona.

Foto: Ilustracija/Picture-alliance/dpa

Đaci će telefone ostavljati u učioničkim ormarima koji će biti pod ključem, a ova odluka doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

Kako pišu požarevački lokalni mediji, nastavnik koji ima prvi čas u odeljenju starijih razreda biće u obavezi da zaključava telefone i ključ odlaže u zbornicu. Onaj nastavnik koji ima poslednji čas u odeljenju starijih razreda posle časa će otključavati ormar i učenici će uzeti svoje telefone. Što se tiče mlađih razreda, učitelji će odlagati u svojim učionicama telefone u ormare ili kutije. Inače, ova praksa je već prisutna u pojedinim odeljenjima te obrazovne ustanove.

Kako su naveli iz uprave škole za požarevačke lokalne medije, ovo je prvi korak ka sprečavanju zloupotrebe mobilnih telefona, makar u školi, i vraćanje učenika tokovima neposredne komunikacije i druženja za vreme školskih odmora. Telefoni će moći da se koriste za potrebe digitalne nastave, što će, podrazumeva se, biti pod nadzorom nastavnika.

– Ovo je ideja koja će se u narednom periodu primenjivati kako bismo videli da li ovakav način odlaganja mobilnih telefona može da zaživi. Videćemo kako će se pokazati. Korišćenje telefona tokom boravka učenika u školi neće biti omogućeno. Naravno, na putu ka školi i ka kući učenici mogu da koriste telefone, pre svega kako bi bili u kontaktu s roditeljima – rekla je Ivana Joksimović, direktorka škole “Dositej Obradović”, za požarevačke lokalne medije.

ŠKOLE ODLUČUJU KAKO DA SPROVEDU ZABRANU

Na osnovu prakse koja je uvedena prethodnih godina, na početku svake školske godine svim školama se šalje obaveštenje o odredbi o zabrani korišćenja mobilnih telefona za vreme nastave. Školama je ostavljeno da na svom nivou odluče na koji način će primenjivati ovu odredbu.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker