U MERCEDESU ŠVERCOVAO GORIVO: Dva dana nakon hapšenja podignuta optužnica

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu u petak 23. avgusta podiglo je optužni predlog protiv Perice Petkovića (40) iz Dobre, opština Golubac, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina akciznom robom, zašta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Foto: TPKNEWS

Naime, na osnovu odobrenja suda požarevačka policija u saradnji sa gradištanskim tužilaštvom 21. avgusta ušla je u posed Perice Petkovića u selu Dobri. Tom prilikom u dvorištu njegove porodične kuće zatekli su njega kako iz svog kombi vozila istovaruje buriće sa dizel gorivom. Policija ga je na licu mesta uhapsila i zaplenila pomenuti kombi u kojem je bilo oko 950 litara dizel goriva, namenjenog za dalju prodaju. Kombi vozilo i pomenuto dizel gorivo, koje je najverovatnije stranog porekla, zaplenjeno je i prebačeno u Golubac, dok je vlasnik goriva i kombija uhapšen. Njemu je određeno 48. časovno zadržavanje. Nakon isteka zadržavanja on je uz prisustvo angažovanog branioca saslušan od strane nadležnog tužioca u Velikom Gradištu. Osumnjičeni se branio da je, navodno, zaplenjeno gorivo nabavio od jednog vozača cisterne za sopstvene potrebe, ali odbrana mu je bila tanka, jer je delimičnim veštačenjem utvrđeno da je gorivo stranog porekla, najverovatnije sa nekog stranog broda koji je plovio Dunavom u blizini Dobre.

Na osnovu dokaza i izjava tužilaštvo u Velikom Gradištu je, samo nakon dva dana otkrivanja i hapšenja švercera gorivom,u rekordnom roku podiglo optužni prelog protiv osumnjičenog, što nije prvi put da ovo tužilaštvo u efikasno i brzo rešava razne predmete vezane za razna krivična dela.

U ovom slučaju očekuje se da sud u Velikom Gradištu ubrzo zakaže suđenje za pomenuto krivično delo. Moguće je da se, na osnovu predloga tužilaštva, sa optuženim napravi sporazum o priznavnju krivice, gde bi optuženi na osnovu priznanja dobio mogućnost blaže kazne. Ta mogućnost zavisi kako od samog tužilaštva, tako i od optuženog, koji će se posavetovati sa svojim adokvatom i odlučiti o takvoj mogućnosti.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker