POČELE PRVE UPLATE: Srednjoškolci u Velikom Gradištu i Žagubici dobili po 10.000 dinara od države

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, saopštio je da su danas i u toku jučerašnjeg dana srednjoškolci u Beloj Palanci, Mionici, Sjenici, Svilajncu, Velikom Gradištu, Žagubici, Novom Bečeju i Žablju dobili po 10.000 dinara od države, u okviru programa podrške građanima.

Foto: Shutterstock

Mali je na svom Instagram profilu naveo da su pomenute lokalne samouprave prve koje su izvršile ovu isplatu, a da se očekuje da najveći broj drugih lokalnih samouprave do kraja nedelje učenicima uplate novac.

– Ostatak lokalnih samouprava će novac isplatiti u toku sledeće nedelje. Sve lokalne samouprave imaju neophodna sredstva, s obzirom na to da im je država prethodno sa računa budžeta transferisala sav potreban novac. Ponosni smo na ovu meru, koja pokazuje da nastavljamo da vodimo računa o svakom građaninu Srbije – , objavio je Mali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će svi srednjoškolci dobiti novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara.

Vučić je u nedelju izjavio da će država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva, kako bi svakom srednjoškolcu u Srbiji bilo isplaćeno po 10.000 dinara.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker