PRODUŽENO RADNO VREME KOVID AMBULANTE: U Požarevcu u porastu broj kovid pozitivnih pacijenata

U minulih nedelju dana broj prvih pregleda, kao i novozarežnih korona virusom u kovid ambulanti Doma zdravlja Požarevac je u porastu. Radno vreme kovid ambulante je zbog povećanog broja pregleda od ponedeljka, 18. jula, produženo i sa pacijentima se radi od 7 do 20 časova.

Zbog povećanja broja pregleda, prema instrukcijama Ministarstva zdravlja, produženo je i radno vreme kovid ambulante koja od ponedeljka, 18. jula radi od 7 do 20 časova, javlja Boom 93 iz Požarevca.

– Broj prvih pregleda je u porastu tako da na dnevnom nivou bude od 40 do 50, dok se broj pozitivnih kreće između 10 i 23 pacijenta što nije malo. Od sredine meseca je situacija bila povoljnija i bilo je od tri do pet pozitivnih pacijenata dnevno, međutim, sada je taj broj u porastu – izjavio je za ovaj požarevački medij v.d. direktora Doma zdravlja Požarevac Dejan MIlenković.

Najveći broj pacijenata sa simptomima korona virusa javlja se nakon povratka sa putovanja, a u porastu je i broj dece pozitivne na korona virus i to su uglavnom oni koji su se vratili sa putovanja ili iz kampova.
Prema rečima Milenkovića, klinička slika je blaga sa temperaturom, bolom u grlu, suvim kašljem i glavoboljom.

Ukoliko su pacijenti putovali i imaju neke od ovih simptoma, Milenković savetuje da se jave u kovid ambulantu na pregled, gde će biti pregledani i urađene analize i antigenski test.

– U zavisnosti od rezultata oni se preusmeravaju na terapiju za kovid pozitivne pacijente, a ukoliko su negativni dobijaju simptomatsku terapiju u zavisnosti od simptoma – kaže v.d. direktor požarevačkog Doma zdravlja.

Pacijenti sa srednje teškom slikom se upućuju u Opštu bolnicu u kojoj postoji trijažna respiratorna ambulanta u kojoj se oni obrađuju, a najteži se upućuju ka Beogradu.

Milenković apeluje na građane da prilikom dolaska u zdravstvene ustanove obavezno nose zaštitne maske, bez obzira na koju vrstu pregleda su došli, i podseća da je nošenje maski u ovim ustanovama obavezno.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker