NA 200 PUNKTOVA: U Srbiji danas počinje masovna revakcinacija

Masovna revakcinacija u Srbiji počeće danas na više od 200 punktova, izjavio direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Foto: Ilustracija/Getty images

Jovanović je za Tanjug naveo da će se uporedo sa revakcinacijom nastaviti postupak masovne vakcinacije protiv korona virusa.

U Beogradu revakcinacija će se obavljati u Hali 11 na Sajmu, a vakcinacija na novom punktu Belekspo centra na Novom Beogradu.

Drugu dozu vakcine danas će primiti 5.500 građana, narednog dana 15.000, zatim 30.000, da bi se došlo do 60.000 u jednom danu.

“U Srbije će u domovima zdravlja ostati punktovi, ali moraju da se odvoje građani koji dolaze na vakcinaciju i revakcinaciju. Zbog toga ćemo uvesti pravilo da se u prvoj smeni građani primaju drugu dozu vakcine, a u drugoj smeni prvu dozu”, pojasnio je Jovanović.

Građani koji danas primaju drugu dozu vakcine već su dobili SMS poruku i mejl gde i u koje vreme da se jave.

Ukoliko se desi da neko nije obavešten, a prošlo je 21 dan od vakcinacije, treba da dođe na punkt gde je primio prvu dozu.

“Bez obzira da li su primili poruku ili ne, treba da dođu ako je to dan kada je red na revakcinaciju”, naveo je Jovanović.

Do sada je vakcinisano u Srbiji više od 555.000 građana, od toga je 533.000 primilo prvu dozu vakcine, dok je više od 22.000 revakcinisano.

Skoro 950.000 građana je preko eUprave i kol centra izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker