600 MILIONA ZA INVESTICIONE RADOVE: Veliki radovi u opštini Žabari koje je podržala država

Za investicione radove u opštini Žabare ove godine izdvojeno je blizu šesto miliona dinara, što za ovako malu opštinu ima veliki značaj. Ovolika ulaganja državae Srbije i same opštine ima za cilj da se poboljšaju uslovi života u njoj, kako bi se stekli uslovi za nova radna mesta i samim tim sprečio odlazak stanovništva, pretežno mladih i omugućio povratak onih koji su trbuhom za kruhom napustili ovu malu pomoravsku opštinu.

Predsednik opštine Žabare Jovana Lukić sa ruskim ambasadorom dočekuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića/Foto: M.V.

Prema rečima mladog i uspešnog predsednika opštine Žabari, Jovana Lukića u opštini na čijem je čelu do sada se nikada nije ovoliko radilo i gradilo, a za to najviše duguju državi Srbije i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću koji su zdušno pomogli sve njihove projekte.

– Hvala Vladi republike Srbije, a posebno predsedniku Vučiću na svu vrste podrške koji su nam pružili u realizaciji naših ambicioznih projekata. Minulog petka sreo sam se sa Vučićem prilikom njegove posete u obilasku radova na kompresorskoj stanici gasovoda Južni tok koja se nalazi na teritoriji opštine Žabare. Tom prilikom predsednik Vučić je rekao da će ta stanica biti završena početkom oktobra i da će put Žabari Velika plana u dužini od 13 km. biti proširen i u potpunosti rekonstruisan, zašta su izdvojena sredstva od 300 miliona dinara. Znajući njega kao odgovornog, jer je to nebrojano puta dokazao, kao i pre nekoliko godina u prethodnoj poseti našoj opštini kada je obećao da će za tri dana početi radovi na rekonstrikciji puta Žabari-Požarevac. Tako je i bilo i taj put je odmah počeo da se radi i u predviđenom roku je i završen. To isto očekujem i sa obnovom puta Žabari-Velika plana – rekao je predsednik Lukić.

Drugi put koji će biti u potpunosti rekonstruisan je put koji vodi ka Petrovcu na Mlavi i to deo koji pripada žabarskoj teritoriji.

– Do kraja godine izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta Žabari – Četereže – Brzohode . Radovi se izvode na deonici od Žabara do Četereža u dužini od 5.298 m. Vrednost projekta je 164,4 miliona dinara bez PDV-a. Investitor je preduzeće „Putevi Srbije“ a izvođač radova Preduzeće za puteve Požarevac. Početak radova je planiran za ponedeljak, 02. avgusta 2021. – poručio je Lukić.

Predsednik Vučić rukuje se sa Lukićem/Foto: Screenshot

Od značajnih investicija izdvajaju se radovi na asfaltiranju ulica u svim naseljima u opštini Žabare, zašta je izdvojeno oko 34 miliona dinara. Ove godine u potpunosti biće obnovljen I Centar za socijalni rad u opštini Žabare zašta je obezbeđeno blizu 29 miliona dinara. Za uređenje atarskih puteva predviđena su sredstvo u iznosu od oko tri miliona dinara, dok za sanaciju bujičnih potoka izdvojeno je oko četri miliona I sedamsto hiljada dinara. Dva miliona dinara izdvojena su za uređenje dečjeg igrališta u naselju Aleksandrovac.

Prema rečima predsednika opštine Žabari, Jovana Lukića država Srbija I opština na čijem je čelu izdvojila su I sredstva za Javne radove koja će za svoja angažovanja dobiti nezaposlena lica sa teritorije ove opštine.

– U mesecu julu 2021. godine krenuli su javni radovi u opštini Žabari, u trajanju od četiri meseca. Javnim radovima predviđeno je čišćenje I košenje svih groblja I javnih površina u svim mestima opštine Žabari. Angažovano je sedam lica na javnim radovima. Od republike je dobijeno 1.039.055 dinara, I 1.000.000 dinara obezbeđeno je od Uprave opštine žabari. Opština Žabari obezbeđuje sredstva za rad, trimere I testere, sav potreban material I zaštitnu opremu, a takođe I prevoz za sve radnike angažovane na radovima – , rekao je predsednik Lukić.

Ovo je samo jedan deo poslova koji će se raditi ove godine u ovoj maloj pomoravskoj opštini ali po ostvarenim rezultatima srazmerno veličini jednoj od najuspešnijih u Srbiji a prvoj u Braničevskom okrugu.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U našem kraju je kukuruz u vrlo lošem stanju, da ne pominjem ostalo, kad bi odmah padala bar malo kiše stanje bi se delimično poboljšalo, zato bih zamolio predsednika da nam to što pre omogući, inače gotovi smo? On je svemoćan i on to može samo dobra volja.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker