OKUPLJANJE ISPRED USTAVNOG SUDA: Danas novi protest opozicije zbog pokradenih izbora

Novi protest opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” zbog, kako navode, krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, biće održan danas u 18 časova ispred Ustavnog suda u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra 15.

Screenshot

– Zahtev Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu kojim se traži poništavanje republičkih izbora podneće naš tim pravnika ranije tog dana, a sudije Ustavnog suda pozivamo da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu režima Aleksandra Vučića – , navedeno je.

Od Ustavnog suda će se uputiti ka zgradi Radio-Televiziji Srbije od koje zahtevaju da, kao javni servis koji plaćaju svi građani, izveštava o „dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje“.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević izjavila je da će koalicija „Srbija protiv nasilja“, uz zahtev Ustavnom sudu za poništavanje parlamentarnih izbora, predati i zahtev za poništavanje pokrajinskih izbora.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije, koji je deo „Srbije protiv nasilja“, Miroslav Aleksić je rekao da ta koalicija traži poništavanje i republičkih i beogradskih izbora i organizovanje novih.

– Našu borbu nastavljamo na ulici, u institucijama i na međunarodnom planu i nema odustajanja – , kazao je Aleksić.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker