DANAS HLADNIJE SA KIŠOM: U ovim delovima Srbije na snazi meteo alarm zbog padavina

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, a više padavina biće na istoku i jugoistoku Srbije, gde će kiša padati veći deo dana.

Na visokim planinama sneg. U ostalim krajevima padavine se očekuju uglavnom posle podne i uveče, ali će biti povremene i slabijeg intenziteta. Suvo vreme zadrzaće se samo na krajnjem zapadu i severozapadu zemlje.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata još ujutro jak, jugoistočni, do kraja dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 7 stepeni, a najviša od 6 do 10 stepena.

Zbog kiše, danas će u Istočnoj i Jugoistročnoj Srbiji na snazi biti žuti meteo alarm.

Izgledi vremena u Srbiji do 11. januara: U utorak još ujutro ponegde kiša, na višim planinama sneg, a u toku dana uglavnom suvo, u nižim predelima uz duže zadržavanje niske oblačnosti, a u brdsko-planinskim uz delimično razvedravanje.

U toku noći novo naoblačenje s kišom zahvatiće severozapadne, zapadne i jugozapadne delove Srbije.

U sredu oblačno s kišom, na planinama sa snegom, a više padavina očekuje se u drugom delu dana i u toku noći. U košavskom području povremeno jak jugoistočni vetar.

U četvrtak, na Božić, biće pretežno oblačno i hladnije uz slabljenje i prestanak padavina. Vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni.

U petak i subotu suvo uz delimično razvedravanje, ali i uz dalji pad temperature. Krajem perioda, od 10. januara naoblačenje sa snegom.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker