U Požarevcu nema više bezimenih ulica

Požarevac je među prvim lokalnim samoupravama u Srbiji kompletno završio svoj adresni registar, u kojem svaka od ukupno 589 ulica ima svoj naziv, a sve kuće svoj broj.

Gradska uprava Požarevac

Ovaj obimni posao urađen je u okviru realizacije državnog projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“, koji predviđa da do sredine ove godine svuda budu istaknute table sa nazivima ulica i kućnim brojevima.

„Imenovanje ulica na području grada Požarevca sprovodi se preko posebne skupštinske komisije. Nastojaćemo da ceo projekat sprovedemo u najkraćem roku, jer je od velikog značaja za naše građane“, rekao je na početku projekta Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada. Njegova najava je sprovedena u delo, jer je Požarevac javno istaknut kao jedna od najefikasnijih lokalnih samouprava po brzini kompletiranja adresnog registra.

Za sada nije poznato kada će nove table sa imenima ulica i brojevima moći da se preuzmu, ali u Gradskoj upravi kažu da to očekuju u najskorije vreme.

Takođe, nije poznat ni broj građana koji zbog promene naziva ulice ili broja moraju da pribavljaju nova lična dokumenta. To će sigurno biti veliki broj, jer su među njima i žitelji 207 ulica koje su ranije bile bezimene.

Lična dokumenta moraće da menjaju i oni čije su ulice još ranije promenile ime, a tek sada je to i ozvaničeno.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker