OTROVNE MATERIJE ZAGADILE VODOIZVORIŠTA: Ugroženo zdravlje Kučevljana, Kinezi pustili bakar sulfat u reku Pek!? (VIDEO)

Ovih dana u javnost su se pojavili snimci srebrne reke. U pitanju je reka Pek, odnosno deo reke koji protiče kroz Kučevo.

Screenshot Twitter

Povodom ovog zagađenja reke Pek, pre nekoliko dana na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se komentar koji prenosimo u celosti:

– Jasno je da je Zi Đin ispustio bakar sulfat u reku Pek. Time je potpuno uništen život u toj reci. Otrovne materije su zagadile vodoizvorišta, a gradić Kučevo time ostao bez pijaće vode. Još gore, niko tim ljudima nije rekao za zatrovanu vodu. To su najteži industrijski otrovi. Kompanija nudi da obšteti grad, ali vode nema za piće, a ekocid je potpun – , piše u komentaru.

Screenshot

O tome ja putem svog twitter naloga, u četvrtak, javnost obavestila i Irena Živković, jedna od rukovodilaca Stranke slobode i pravde.

– Mogli ste da vidite ovih dana objavu o tome da je bakar sulfat pušten u reku Pek, a time ugroženi ljudi u Kučevu. Da li je istina? Danas, reka Pek, srebrno mutne boje. Meštani kažu da Kinezi u kaveze stavljaju velike količine slame da na principu filtera saniraju štetu – , napisala je ona na tviteru.

S druge strane, Zavod za javno zdravlje Požarevac je izdao izveštaj da je pijaća voda u Kučevu ispravna za piće, međutim, meštani Kučeva imaju velike sumnje u verodostojnost izveštaja Zavod za javno zdravlje Požarevac.

Za ovu nemarnost i trovanje reke Pek niko trenutno ne odgovara, a trebalo bi.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker