POTVRĐENA PISANJA TPKNEWSA: U Braničevskom okrugu koronom zaraženo 18 lica, 40 medicinara požarevačke bolnice nalazi se u karantinu

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, na teritoriji Braničevskog okruga trenutno ima 18 osoba zaraženih korona virusom.

Od toga, 13 je u Požarevcu, dve u Žabarima, jedna u Petrovcu na Mlavi, jedna u Žagubici i jedna u Velikom Gradištu. Od ovih 18, četri osobe su na bolničkom lečenju, jedna je u KBC u Zemunu, jedna je na Sajmu u Beogradu a ostali su u kućnoj izolaciji.

Takođe prema podaciam Zavoda za javno zdravlje, u Požarevcu je trenutno u samoizolaciji 40 zdravstvenih radnika.

Neki od njih su već testirani, a neki čekaju na testiranje, jer još nije prošlo 14 dana od njihovog kontakta sa zaraženim pacijentom.

Za sada nije poznato koliko od tih lekara radi u Opštoj bolnici, koliko u Hitnoj pomoći a koliko u Domu zdravlja.

Prema našem pisanju, najveći broj medicinara zarazio se prilikom lečenja, bez neophodne zaštitne opreme, žene I.M. (77) iz Požarevca, kojoj je tek nakon pet dana utvrđeno da se zarazila virusom Kovid-19.

Inače, potvrdu našeg pisanja potkrepljuje i činjenica da se slučajem lečenja pacijentkinje stare 77 godina, koja je danima obavljano bez zaštitne opreme, bavi i požarevačka policija. Proverava se odgovornost jednog tehničara Hitne pomoći, koji je urgirao da se ona prebaci u bolnicu. Takođe, proverava se i informacija da među onima u karantinu nema jednog lekara infektologa koji je bio u direktnom kontaktu sa obolelom ženom, već i dalje nesmetano radi sa pacijentima.

Ovo je jedan od dokumenata koji imamo u posed a iznosimo ga javnosti, i time potkrepili teoriju da je u toku prikrivanje pravog broja zaraženih virusom KOVID-19, u Braničevskom okrugu

Zaštitna oprema koju je krajem prethodne nedelje, a na zahtev Grada Požarevca, Bambi obezbedio, i to: 52.000 zaštitnih rukavica, 2.800 zaštitnih mantila, 10.000 hirurških kaljača, 7.000 zaštitnih kapa, 500 antibakterijskih gelova, 500 zaštitnih naočara, koja će u toku ove nedelje biti podeljeno Domu zdravlja, Bolnici i Zavodu za javno zdravlje, potkrepljuje podatak koji smo izneli da u požarevačkoj bolnici vlada opšte haotično stanje, i da medicinari rade pod pretnjama, po 24 sata, umorni, gladni, bez neophodne zaštitne opreme jer se neko dobro ugradio što se tiče opreme koju je Ministarstvo poslalo Opštoj bolnici u Požarevcu. Ko je svu opremu dobro unovčio, ostavljamo nadležnima da otkriju.

Zbog ovih naših iznetih činjenica, što jeste naš posao i zadatak, da blagovremeno i istinito obavestimo javnost, bili smo osuđivani, kako od pojedinaca tako i od pojedinih naših kolega koji se, kako bi rekao naš narod, šlepaju na grbači građana isisavajući novac iz budžeta, da lažemo, da iznosimo neistine i dezinformacije…

Naime, bez obzira na sve ove osude koje pristižu na naš rad, mi nastavljamo i dalje sa našom dosadašnjom uredničkom politikom, a to je da sve naše čitaoce, ni po babi ni po stričevima, blagovremeno i istinito izveštavamo.

U Braničevskom okrugu trenutno je pod nadzorom 1.606 osoba.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker