„Homoljski motivi“ u Kučevu, 52. po redu!

U Kučevu se od 27. maja do 1. juna održava Smotra izvornog narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“, 52. po redu.

“Homoljski motivi“ u Kučevu

Tokom održavanja ove manifestacije, posetioci će videti brojne koncerte narodnih pevača, igrača i svirača, izložbe i predstave, kao i defile učesnika koji će se održati centralnim ulicama Kučeva.

Održaće se i veliki narodni vašar, prodajna izložba čuvenog homoljskog sira i meda, takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela, izložba narodnih rukotvorina “Zlatne ruke” i demonstracija starog načina ispiranja zlata na reci Pek.

Organizatori najavljuju i održavanje radionice za sviranje na listu, kao i predstavljanje „Mis Jorgovana“. Publika će videti i pozorišnu predstavu „Prah“, u izvođenju beogradskih glumaca Nataše Ninković i Zorana Cvijanovića.

Na programu je i proglašenje pobednika u akciji za izbor najuređenijeg dvorišta i terase na području Kučeva. Program se završava 1. juna, koncertom Dženana Lončarevića, koji počinje u 21 sat, na glavnom gradskom trgu.  

Manifestacija “Homoljski motivi” najpoznatija je i najposećenija kulturno-turistička manifestacija u opštini Kučevo, pokrenuta 1968. godine. Zbog svog značaja i kvaliteta programa koji se svake godine obogaćuje, dobitnik je prestižnih priznanja kao što su „Vukova nagrada“ i „Turistički cvet Srbije“.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker