„Homoljski motivi“ u Kučevu, 52. po redu!

U Kučevu se od 27. maja do 1. juna održava Smotra izvornog narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“, 52. po redu.

“Homoljski motivi“ u Kučevu

Tokom održavanja ove manifestacije, posetioci će videti brojne koncerte narodnih pevača, igrača i svirača, izložbe i predstave, kao i defile učesnika koji će se održati centralnim ulicama Kučeva.

Održaće se i veliki narodni vašar, prodajna izložba čuvenog homoljskog sira i meda, takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela, izložba narodnih rukotvorina “Zlatne ruke” i demonstracija starog načina ispiranja zlata na reci Pek.

Organizatori najavljuju i održavanje radionice za sviranje na listu, kao i predstavljanje „Mis Jorgovana“. Publika će videti i pozorišnu predstavu „Prah“, u izvođenju beogradskih glumaca Nataše Ninković i Zorana Cvijanovića.

Na programu je i proglašenje pobednika u akciji za izbor najuređenijeg dvorišta i terase na području Kučeva. Program se završava 1. juna, koncertom Dženana Lončarevića, koji počinje u 21 sat, na glavnom gradskom trgu.  

Manifestacija “Homoljski motivi” najpoznatija je i najposećenija kulturno-turistička manifestacija u opštini Kučevo, pokrenuta 1968. godine. Zbog svog značaja i kvaliteta programa koji se svake godine obogaćuje, dobitnik je prestižnih priznanja kao što su „Vukova nagrada“ i „Turistički cvet Srbije“.

M.V.

One Comment

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close