NAKON DVA ODLAGANJA: Ministarka Mihajlović otvorila 22 kilometara puta u opštini Veliko Gradište

Nakon dva odlaganja do sada, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, danas je svečano otvorila rekonstruisani regionalni puta Ram – Topolovnik, i lokalni puta Srebrno jezero – Zatonje.

Foto: RTV Braničevo

U Velikom Gradištu danas su otvorena dva puta ukupne dužine 22 kilometra u koje je uloženo dva miliona evra, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će isto toliko novca biti uloženo i u razvoj aerodroma na Srebrnom jezeru.

Rekonstrukcija regionalnog puta Ram – Topolovnik, od 14 kilometara i lokalnog puta Srebrno jezero – Zatonje, od osam kilometara, dogovorena je pre sedam meseci na sastanku predstavnika Braničevskog okruga sa ministarkom Mihajlović.

Čelnici lokalne samouprave su joj zahvalili što je održala obećanje i naveli da je saradnja sa ministarkom primer dobre prakse.

Mihajlović je naglasila da rekonstrukcija tih puteva nije jedino što se radi u Velikom Gradištu i dodala da Ministarstvo radi na razvoju aerodroma Veliko Gradište koji će biti pripojen preduzeću “Aerodromi Srbije”, za koji kaže da će biti prvi turistički aerodrom u Istočnoj Srbiji.

Foto: RTV Braničevo

Navela je da je u Braničevskom okrugu uloženo šest milijardi dinara u rekonstrukciju pruga i dodala da je do sada završena pruga Mala Krsna – Požarevac i Požarevac – Majdanpek, a da se trenutno radi pruga Jajinci – Mala Krsna.

Govoreći o vodnom saobraćaju, Mihajlović kaže da će se raditi na izgradnji putničkog pristaništa kod Ramske tvrđave.

Najavila je i da će Veliko Gradište dobiti kanalizaciju tamo gde nedostaje.

Ministarka je istakla da će brza saobraćajnica Požarevac- Veliko Gradište prema Kladovu početi da se gradi tek sledeće godine, dok će se ove godine raditi na pripremi tehničke dokumentacije.

Zaključila je da bez izgradnje infrastrukture nema ni privrednog ni turističkog razvoja i da ne možemo da očekujemo da će investitori doći tamo gde nema puteva.

Foto: RTV Braničevo

Dodala je da infrastruktura znači pre svega građanima koji tu žive, a da je posao Ministarstva da im obezbedi sve što im je od infrastrukture potrebno.

Meštani sela Zatonje kod Velikog Gradišta poželeli su dobrodošlicu ministarki Mihajlović, a čelnici lokalne samouprave su joj zahvalili što je održala obećanje i izrazili nadu da će i ostali planirani projekti u toj opštini biti brzo realizovani.

Mihajlović je najmlađim meštanima Zatonja sa malim zakašnjenjem donela i novogodišnje poklone.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker