KISIĆ TEPAVČEVIĆ: U toku dana rešićemo situaciju u domu u Velikom Popovcu

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Batut” Darija Kisić Tepavčević potvrdila je da su u Ustanovi za smeštaj starih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu, kod Petrovca na Mlavi, zaražene 94 osobe i naglasila da će se tokom dana rešiti problem sa manjkom medicinskog osoblja koji brine o korisnicima.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović kazala je ranije da je u tom domu testirano ukupno 198 osoba, od čega je 94 pozitivno na virus, dok se za 43 uzorka čekaju rezultati.

Međutim, na pitanje N1 zašto u staračkom domu kod Petrovca na Mlavi i pored toliko zaraženih, već dva dana o korisnicima doma brine samo jedan lekar i dve medicinske sestre, Kisić Tepavčević kaže da će se tokom dana “učiniti sve da se njima pomogne”.

“Kada su u pitanju normativi lekara i medicinskih sestara, oni moraju da postoje kada se osnivaju takve vrste ustanova. Imamo u ovom momentu zaražene i medicinske radnike u tom domu i oni ne mogu da dolaze na posao opravdano. Mora se takođe znati da, kao i u svim drugim ustanovama za kolektivni smeštaj, sve osobe koje imaju kliničku sliku koja zahteva hospitalizaciju su hospitalizovane ili će biti hospitalizovane. U toku današnjeg dana će se učiniti sve da se pomogne kolegama u tom domu”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Ona je potvrdila da ima obolelih korisnika i zaposlenih i u drugim domovima za stare, ali da je taj broj, kako je kazala, manji nego u prvom talasu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je nakon posete Ustanovi za smeštaj starih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu, da je “situacija pod kontrolom i da nema bojazni da će se stvoriti žarište”, saopšteno je iz Ministarstva.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker