BEKSTVO IZ ZABELE: Jedan zatvorenik umakao, drugi ranjen u nogu, dok se načelnik brčkao u moru

U pogonu požarevačke „Zabele“ neposredno pre bekstva u sredu, 19. juna, bila su samo dvojica osuđenika. Ostali nisu mogli da budu radno angažovani jer je samo jedan stražar bio u celom pogonu. Neposredno pre završetka radnog vremena, u 13:40 sati napustili su radno mesto, prebacili dasku preko zida i pokušali da beže. Stražar sa VI bunkera ih je upozorio, a zatim upucao jednog u nogu, a drugi je uspeo da pobegne!

Kazneno popravni zavod Zabela

Kako tvrdi naš izvor sve se odigralo baš u vreme kada je više od 25 stražara bilo na radničkim igrama u Budvi!

– Lično je načelnik službe obezbeđenja KPZ „Zabela“ Janko Stanišić, dok se kupao u moru, naredio da samo osuđenik (koji je pobegao) i njegov ortak (koji je ranjen) uđu u pogon i završe šivenje jastuka za gradski bazen. Da bi osuđenik mogao da radi u radnom pogonu Kazneno-popravnog zavoda Požarevac treba mu mnogo saglasnosti, pre svega načelnika službe za obezbeđenje Janka Stanišića, upravnika zavoda Dejana Novakovića, nadzornika radnog IV paviljona Bošković Vladimir i vaspitača IV paviljona Đine Veljković – navodi naš izvor i ističe da je indikativno što se sve dogodilo kada je veliki broj stražara bio odsutan.

– Sve je to najverovatnije isplanirano… Da li je neko potplaćen da izda takvu naredbu ili su samo hteli da ispune poslovne rokove bez obzira na ugroženu bezbednost saznaćeno u izveštaju, koji će poslati iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Pa, zar će da dozvole da Boban Stojković, načelnik za takozvani „Preporod“ nekoliko meseci pre penzije dobije otkaz zbog jednog bekstva?! Taman posla, pripadnici SNS čuvaju jedni druge. Ako nekome smeta što je to organizovani kriminal kumova i najbližih srodnika, neka se i sami učlane u stranku, pa će imate odmah i fakultet, i napredovanje na poslu. Ako neće, neka budu samo posmatrači sa rukama u džepovima jer ranije kad se desi bekstvo u zatvoru celo rukovodstvo bude smenjeno. Sad krivca traže u onima koji su tog dana morali da rade po naredbi-sviđalo im se to ili ne – navodi naš sagovornik upućen u prilike u „Zabeli“ i dodaje u šali da „Zabela“ bruji o ovom bekstvu.

– Vruće vesti možete da čitate i brčkajući se u bazenu jer je od danas otvoren bazen u „Preporodu“. Eto, mi osuđenici vam javljamo obaveštenje i strogo pazimo da se neko danas ne baci u vodu – kaže naš sagovornik.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker