U Kostolcu završen prvi Rapid turnir u šahu (FOTO/VIDEO)

Šah klub „Rudar“ je u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, u nedelju 4. juna uspešno organizovao prvi Rapid turnir u šahu „Kostolačko leto 2017.“.

Foto: Facebook

Pored šahista iz domaćeg „Rudara“, na prvom Rapid turniru učestvovali su i predstavnici klubova iz Kladova, Kučeva, Žagubice, Velikog Gradišta, Grocke, Smedereva, Beograda, Požarevca, Drmna, Kličevca, Petrovca i drugih mesta.

Turnir u drevnoj igri na 64 polja održan je u prostorijama kostolačke OŠ “Jovan Cvijić” i bio je podeljen u dve grupe – A za seniore i B za kadete do 14 godina. Prisutnima se obratio Predrag Nešić, a takmičenje je zvanično otvorila Jelena Šamanc, direktorka Kulturno -sportskog centra Kostolac.

Foto: Facebook

U kategoriji seniora, na A turniru je učestvovao 51 šahista, od kojih je bilo šest predstavnika domaćeg

ŠK „Rudar“, dok se na B turniru za poene nadmetalo 38 šahista, a među njima i 7 mladih Kostolčana. Sudije su bili Vojkan Petrović, Branislav Šuhartović, Novica Arsić i Petar Lilić.

Nakon devet odigranih kola, po švajcarskom sistemu, prvo mesto na A turniru osvojio je Internacionalni majstor Dušan Radovanović, drugi je bio FIDE majstor Slobodan Đukić, a treći majstorski kandidat Nebojša Tošić.

Takmičenje je na četvrtoj poziciji završio majstorski kandidat Vladimir Stefanović, a na petoj FIDE majstor Nebojša Đokić.

Foto: Facebook

Za pet prvoplasiranih šahista obezbeđene su nagrade, za prvu trojicu i medalje, a pobednik A turnira je dobio i pehar.

Kako se navodi u saopštenju rezultati na A turniru su se rejtingovali kod FIDE.

Najviše poena i prvo mesto, posle sedam odigranih kola na B turniru, osvojio je Petar Ilić. Takmičenje kadeta je na drugom mestu završio Pavle Mijatović, a na trećem Gorana Jovanović.

Troje najuspešnijh mladih šahista dobili su medalje, a pobedniku je uručen i pehar.

Foto: Facebook

Na kraju takmičenja dodeljene su i specijalne nagrade. Najbolja šahistkinja je Stefana Milutinović, a najbolji omladinac sa područja GO Kostolac je Milan Maksimović. Najuspešniji omladinac (1997. godište i mlađi) na ovom turniru bio je Konstantin Kanđolas, dok je kao najbolji veteran nagrađen Miroljub Trifunović. Specijalnu nagradu za najboljeg igrača sa područja Gradske opštine Kostolac dobio je Boban Maksimović.

TPKNEWS/CZK Kostolac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker