Požarevački GANIP uspešan u Marseju

Na Internacionalnom festivalu folklora u Marseju, kao jedini predstavnik Srbije, učestvovao je i požarevački Gradski ansambl narodnih igara i pesama – GANIP.

Foto: Članovi GANIP-a u Marseju

Nakon defilea učesnika i intoniranja državnih himni zemalja-učesnica, Požarevljani su izveli poseban program u trajanju od 20 minuta, kojim su predstavili folklorno bogatstvo Zapadne Srbije.

Ceo program izazvao je ovacije publike, naročito prva tačka – „Šumadijska pastorala“, u kojoj su kao solisti nastupili Jelena Mandić, Marko Matejić i Aleksandar Krstić. Na kraju svog izvođenja, folklorci su pozvali publiku da im se pridruži, pa je na bini oko 90 ljudi zaigralo „Rumenka kolo“.

U seriji koncerata u Marseju, folklorci GANIP-a nastupili su i ispred zgrade lokalnog parlamenta, gde su izveli splet igara iz Zapadne Srbije. Tokom festivala predstavili su i Vlaške igre i igre Binačke Morave, a izveli su i zajedničku koreografiju sa ostalim učesnicima festivala.

Na festivalu je organizovan i izbor najlepših učesnika, u kojem je Milica Vasiljević zauzela prvo mesto i osvojila nagradnu haljinu dugu četiri metra, dok je njen saigrač Marko Matejić zauzeo drugo mesto.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker