ŠTA MISLE GRAĐANI: Koliko su miliona čelnici iz “Preduzeća za puteve“ iz Požarevca, ukrali na asfaltu?

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, 21. januara je svečano otvorila rekonstruisani regionalni puta Ram – Topolovnik, i lokalni puta Srebrno jezero – Zatonje. Ovom prilikom prošetala je i svoje rukavice modne kuće „Blumarin“ od 30.000 dinara!

Foto: Privatna arhiva

Na deonici Srebrno jezero-Zatonje urađena je rekonstrukcija postojećeg puta, u dužini od 10,5 kilometara, a radove je investirao “Putevi Srbije“. Po projektu u odnosu na postojeći put širine 4,5 metra trebao je da se uradi novi dvostruki asfaltni sloj, širine 5 metara, 60.000 m2 ukupne površine.

Kako je objasnio rukovodilac gradnje u “Preduzeću za puteve“ iz Požarevca:

– Ovim radovima spojiće se naseljnje Beli Baagrem sa državnim putem Ram-Topolovnik-Veliko Gradište. Radovima se ništa ne narušava, što se tiče samog nasipa i njegove funkcije, proširenje se radi sa branjene strane za šta imamo saglasnost Vodoprivrede koja kontroliše izvođenje radova – .

Predsednik opštine, Dragan Milić, rekao je da ovaj put ima veliki značaj i za opštinu Veliko Gradište i za Istočnu Srbiju, budući da sa njom povezuje deo Banata odakle ljudi, preko skele u Ramu, prevoze proizvode kao što su suncokret, pšenica, kukuruz… u ovaj deo Srbije, a opština u njemu vidi potencijal za razvoj turizma, jer ovim putem se očekuje veći priliv turista iz Banata i biciklista iz Evrope.

– Naša je ideja da objedinimo turističku ponudu sa Požarevcem i Golupcem – Tvrđava Ram, Vimacijum, Ljubičevo, Srebrno jezero kao baza razvoja turizma i Golubačka tvrđava, a svi turisti koji bi došli ovde došli bi ovim putem – , naglasio je Milić.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, činjenica je da prilikom rekonstrukcije ove deonice lokalnog puta Srebrno jezero-Zatonje, “Preduzeće za puteve“ iz Požarevca niti su po projektu u odnosu na postojeći put širine 4,5 metra uradili dvostruki asfaltni sloj, širine 5 metara, nisu uradili ni stazu za pešake, niti biciklističku stazu kojom bi se kretali biciklisti iz Evrope koje opština Veliko Gradište toliko očekuje.

Rekonstrukcija ovih 60.000 m2 lokalnog puta, je državu, i građane Srbije koštala 97 miliona dinara.

Ako se uzme u obzir i postavljeni tucanik sa leve i desne strane puta, onda možemo da kažemo da je širina puta 5 metara kao što je i navedeno u projektu. S obzirom da nisu postavljene čak ni bankine, ostaje nam da sačekamo prvu jaču kišu i da vidimo hoće li se postavljeni tucanik zadržati, ili će završiti u Dunavu.

ŠTA MISLE GRAĐANI

Koliko su miliona čelnici iz “Preduzeća za puteve“ iz Požarevca, ukrali na asfaltu?

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker