RADNICI “POŠTE” U ŠTRAJKU: Vlada Srbije nije ispoštovala dogovor!

Radnici “Pošte Srbije” su u štrajku. Iako sindikati tvrde da ne stoje iza novih protesta zaposlenih u ovom javnom preduzeću, blokiran je rad Glavnog poštanskog centra u Zemunu.

Prema saznanjima “Novosti”, ne rade ni poštari, a ne isporučuju se ni pošiljke preko “postekspresa”. Očekuje se da se obustava proširi i na šaltere.

– Zaposleni “Pošte” blokirali su u ponedeljak veče Glavni poštanski centar u Zemunu, a mnogi šalteri u beogradskim ispostavama u utorak nisu uopšte radili. Slično je bilo u Kikindi, Zrenjaninu i mnogim drugim gradovima širom Srbije – kaže Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

On naglašava da sindikat ne stoji iza ovog štrajka radnika, ali podržava sve njihove zahteve. Kako je istakao, zaposleni su nezadovoljni zaradama koje u proseku iznose 37.000 dinara.

– U “Pošti” od 15.000 radnika, čak 11.000 prima između 32.000 i 39.000 dinara – ističe Pavlović. – To su poštari, šalterski radnici, kuriri, vozači i radnici u preradi pošiljaka. Ljudi masovno napuštaju posao, a mnogi su i na bolovanju. Zato danas u ispostavama u Vojvodini i nema radnika – , kaže Pavlović.

Poštanski radnici, pored povećanja zarada, traže od Vlade da sprovede konkurs za izbor direktora i Nadzornog odbora.

Podsetimo, prošli protest, u organizaciji sindikata, bio je u martu ove godine. Štrajk je prekinut kada su predstavnici radnika bili na razgovorima u Vladi Srbije. Ovo je, praktično, nastavak jer dogovoreno, prema navodima radnika – većinom nije ispunjeno. A dogovor je, kako navode, bio da se do 30. novembra pronađe rešenje da se radnicima sa najnižim zaradama podigne koeficijent, a da se plate linearno povećaju.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker