RASPOPOV LOPOVSKI KOKOŠINJAK: Ko sve polaže jaja u golubačkom opštinskom gnezdu?!

Dok se montira ograda na apartmanima u vlasništvu našeg nejunaka Mijović Nebojše, vredne oko 20 hiljada evra budžetskih para, da se osvrnemo i bacimo pogled ko još čini lopovski kokošinjac u Golupcu.

Foto: TimeOut

Bio bi red da se osvrnemo malo i na drugi prsten lopovske uprave, koji je pod dejstvom i upravom našeg raspopa, pa da vidimo ko još polaže jaja u gnezdu opštinskom. Uznapredovali i našli mesta po opštini, pa se može reći i da su zašli.

Perjanica našeg nejunaka jesu čuveni Đurići iz Kudreša, verni popu i raspopu, pokorni knjižici i članskoj karti, samo dok je korist tu. Mladi opštinski “zaječarac”, napredovao je u pravom smislu te reči, pa je postao i član opštinskog veća. Postao je član i raznih opštinskih komisija, može se reći “dečko u usponu”. Sasvim slučajno, jedna kafe kuvarica sa diplomom Segamege našla se u ulozi stalno zaposlenog radnika opštinske uprave. I opet slučajno to je njen partner regulisao, ali ima udela tu i stari odbornik, svekar Đura, mokri brat našeg raspopa. Potpis na dokumenta za izgradnju spornih mostova na reci Pek, razni sporni ugovori, radovi, javne nabavke doveli su do toga da se konto uvećava. Da ne bude zabune, raspop sve to koordinira, voli da ima udela makar i 20 evrića, ali mora da se zna ko je to odobrio.

Naravno, da ne zapostavimo i vatrogasca Đuru, koji voli da dežura samo uz gajbu piva u vatrogasnom udruženju. Zamislite građani tog pouzdanog dobrovoljca. Hvali se da je uspeo da opstane i postane mupovac, da se rešio do penzije. A zna čarsija da voli dežurstva jer tada postaje crven od vatrenih stihija izazvanih teškim smenskim vatrogasnim radom.

E to vam je ukratko slika i prilika ovog malog podunavskog mesta, pa vi sad mislite o tome. Naš vam je savet građani Golupca da pitate Mijovića prilikom sledećih izbora kako objašnjava da je za 10 godina vladavine uvećao bogatstvo 10 puta, a da je pritom zarada na koju je platio porez deseti deo cifre koju sada poseduje. Pitajte ga kako doći do milion evra sa platom od sto hiljada dinara, pitajte ga, pa pošto vam objasni vi ga glasajte opet.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Svi u golubačko opštini znaju ne samo za ovo već i mnogo, mnogo više ali je narod kukavički pa ne sme da pisne. Odavno je već poznato da goreg naroda od Golupčana nema pa su takvog i predsednika odabrali. Samo su jednu važnu stvar zaboravili. Kad tad lisica upadne i razbuca kokošinjac i podaci kokoš.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker