REVOLUCIJA U CRNOJ GORI: Crnogorci ustali protiv Mila! Policija napušta barikade i pridružuje se narodu

Policija širom Crne Gore odbija da izvrši većinu naređenja, koja se odnosi na represiju prema građanima i mirnim demonstrantima. Uprkos blokadama kojima policija sprečava narod da se probije do Podgorice, policijske barikade redom padaju.

crna-gora-ne-nato

Policija nema nameru da brani ovaj režim. Dosta je bilo svega, policija staje na našu stranu. Velika većina komandira policije nema nameru da brani truli režim rekao je jedan učesnik demostracija, tako je bilo verovali ili ne!

Blokada Virpazara je pala, građani iz cele Crne Gore stižu u Podgoricu. Pre svega iz Budve, Mojkovca, Pljevalja, Nikšića…
– Poruka Milu je ta da se ne plašimo. Sila nad građanim neće proći – dodaje sagovornik.

Vladavina Mila Đukanovića, po svemu sudeći, približava se kraju. Naime, nakon što je crnogorska policija brutalno napala mirni protest Demokratskog fronta ovaj čin su osudili predstavnici nekoliko najmoćnijih svetskih sila kao i mnogi poznati svetski intelektualci.

Prva se oglasila Rusija koja je istakla da je očigledno da uključivanje Crne Gore u proces evroatlantskih integracija ne vodi ka njenoj konsolidaciji i prosperitetu.

“Ne može da se ne uoči da, uprkos uverenjima koje crnogorsko rukovodstvo dobija iz zapadnih država, uključivanje te zemlje u proces evroatlantske integracije niukoliko ne vodi njenoj konsolidaciji i prosperitetu. Pre će biti suprotno – prisutna je politička i ideološka polarizacija društva i zaoštravanje socijalnoekonomskih problema”, navedeno je u saopštenju zvanične Moskve.

“Stiče se utisak da usmeravanje na ubrzano kretanje Crne Gore ka NATO istovremeno pretpostavlja gušenje alternativnih pristupa”, navelo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Oglasila se i bivša poslanica u Evropskom parlamentu i bivša šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak. Ona je Đukanovića nazvala autokratom koji je sebe postavio iznad zakona.

– U Crnoj Gori zemlji kandidatu za članstvo u EU autokratski premijer je postavio sebe iznad svih zakona, hapseći mirne demonstrante, napisala je Pak na svom Tviter profilu i zatražila reakciju od Evropske unije.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker