POŽAREVAC: Uskoro smena direktora JKP "Vodovod" Saše Valjarevića

Skupština grada nije usvojila Izveštaj o radu JKP “Vodovod i kanalizacija” za 2015, pa uskoro sledi smena direktora Saše Valjarevića.

SRB-27-Fabrika-vode-Sasa-Valjarevic

Kako je obrazloženo na sednici Gradskog veća, koje je i predložilo ovakav epilog, spisak njegovih propusta je poduži, ali je glavni zagađenje vode iz gradskog vodovoda nitratima, zbog čega je ona tri meseca bila zabranjena za piće, pa su se građani snabdevali iz uličnih cisterni. U zaključku Gradskog veća je navedeno da “Vodovod” ništa nije preduzeo da predupredi situaciju u kojoj se tečnost iz slavina mogla koristiti samo kao tehnička.

Od februara do oktobra prošle godine “Vodovod” ništa nije preduzo da smanji količinu nitrata, iako su imali podatke o njihovom povećanju. Pritom, grad je lane uložio čak 180 miliona dinara u zaštitu vodoizvorišta “Ključ” – istakao je Ivan Jović, odbornik SNS, a ostali koji nisu bili za usvajanje Izveštaja o radu pomenutog JKP su naglasili da njime nije obuhvaćena vanredna situacija u vodosnabdevanju, koja je trajala od 6. novembra prošle, do 14. septembra ove godine.

Na spisku zamerki čelnom čoveku “Vodovoda” su i angažovanja advokata za naplatu dugova od korisnika, iako ovo preduzeće ima zaposlene pravnike.

U “Vodovodu” ništa nije rađeno bez znanja uprave grada i Štaba za vanredne situacije, pa smo iznenađeni odlukom Gradskog veća da ne usvoji Izveštaj. Uostalom, tokom trajanja poremećaja u vodosnabdevanju niko nije imao primedbe – istakao je direktor Valjarević, podsećajući na to da problem ove vrste u Požarevcu postoji već duži niz godina, te da je jedino pravo i dugoročno rešenje izgradnja Fabrike vode.

Objašnjavajući zašto u Izveštaju nije navedena i vanredna situacija, direktor JKP “Vodovod” kaže da je ona obrađena u drugim izveštajima, koje niko od nadležnih nije zatražio kao dopunu. Što se tiče angažovanja advokata, ističe da u firmi, ipak, nemaju dovoljno pravnika za toliki posao, a precizira i to da su troškove angažovanja advokata platili utuženi korisnici.

Naša naplata je bila najbolja od svih javnih preduzeća u Požarevcu i iznosila je čak 117 odsto, s obzirom na to da su regulisani i dugovi iz ranijeg perioda – zaključio je Valjarević, kojeg su podržali iz Socijalističke partije Srbije, među kojima je i bivši gradonačelnik Miomir Ilić.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker