TRAŽE PONIŠTENJE IZBORA: Počeo protest opozicije u Beogradu, lideri opozicije ušli u zgradu RIK-a (VIDEO)

Počelo je okupljanje građana ispred Skupštine grada Beograda na poziv koalicije “Srbija protiv nasilja” koja osporava rezultate beogradskih izbora.

Screenshot

Lideri vodeće opozicione koalicije i okupljeni građsni nakon uvodnog obraćanja krenuli su ka RIK-u gde će da traže ponavljanje izbora u Beogradu zbog, kako kažu, brojnih neregularnosti.

– Tražimo od RIK-a i Gradske izborne komisije da se ponište izbori u Beogradu, zbog karđi i neregularnosti rezultata, zbog prekrajanja izborne volje građana Beograda. Odnećemo sve dokaze i materijale koje smo sakupili tokom jučerašnjeg dana koji ne dvosmisleno ukazuju na to da je u Beogradu rezultat koji je ostvarila Srpska napredna stranka ostvaen zahvaljujući ljudima koji su dovezeni da glasaju u Beogradu i ako tu ne žive. Imamo situaciju da je ministar BiH došao da glasa, što je ne viđena stavar i nema govora ni o kakvoj regularnosti. Prema tome ovi izbori se moraju poništiti – , rekao je Miroslav Aleksić jedan od nosilaca liste „Srbija bez nasilja“.

On je najavio da će sa kolegama poslanicima ući u zgradu RIK-a i da neće izaći dok se ne ispune njihovi uslovi.

Marinika Tepić rekla je ispred RIK-a da će Miroslav Aleksić i ona započeti večeras štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora.

Okupljeni su stigli ispred RIK-a, a lideri opozicije su ušli u zgradu RIK-a.

Građani uzvikuju “Vučiću, lopove”.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker