NASTAVLJA SE PARTIJSKO KADRIRANJE: Nova direktorka Gerontološkog centra u Nišu kadar SNS-a iz Kučeva

Zaposleni u Gerontološkom centru u Nišu, nakon hapšenja direktora Milana Stevanovića, dobili su novog v. d. direktora jer je na to mesto postavljena dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu, Slađana Maranović Nikolić.

Foto: Screenshot Facebook

Posle uhapšenog Stevanovića i privremene zamenice koja je pozitivna na virus korona, niški Gerontološki dobio je trećeg rukovodioca za mesec dana – predsednicu Saveta za socijalna pitanja Opštinskog odbora SNS-a u Kučevu i dosadašnju direktorku tamošnjeg Centra za socijalni rad Slađanu Maranović Nikolić. Upravo sa te funkcije Agencija je preporučivala njenu smenu pre dve i po godine.

Kako se navodi u tom rešenju, Maranović Nikolić je zaposlila brata od strica u ustanovi u kojoj je bila direktor, a o tome nije obavestila Agenciju, iako je po zakonu bila dužna da to uradi. Bliskog rođaka zaposlila je privremeno, ali mu je od decembra 2015. do februara 2017. nekoliko puta produžavala ugovor i menjala radno mesto – prvo je bio spremačica, pa peglarka i pralja, pa portir, navodi se u rešenju Agencije.

– O sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije pa joj se na osnovu Zakona o borbi protiv korupcije izriče – mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije direktora Centra za socijalni rad Opštine Kučevo – piše u tom rešenju.

Nova direktorka niškog Gerontološkog nije negirala ovo zapošljavanje rođaka, a u svoju odbranu iznela je da je to uradila zbog nedostatka radne snage i da je o svemu obavestila lokalnu samoupravu u Kučevu, gde je na vlasti stranka čiji je i ona član – SNS.

Ipak, Agencija je obrazložila da je to nimalo ne pravda, već da je morala da njima prijavi sumnju na sukob interesa u koji je sebe dovela. Zato kažu da je Maranović Nikolić ugrozila poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje funkcije direktorke Centra u Kučevu.

Ipak, takav detalj nije smetao Vladi da je imenuje za novu v. d. direktorke Gerontološkog centra u Nišu.

Tako da se ovim nastavlja partijsko kadriranje u ovoj ustanovi, na šta su neki ukazivali kao uzrok “pomora” u Gerontološkom, kako je veliki broj zaraženih i umrlih u ovom Centru ocenio predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

Inače, Slađana Maranović Nikolić završila je sociologiju u Nišu, a srednju školu u Majdanpeku.

(Tpknews.com/M.Z.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker