REGIONALNI PROJEKAT: Obuka za poljoprivrednike u Petrovcu na Mlavi

U Kučevu je 29. marta održana obuka na temu „Seoski turizam – prilika za veće prihode seoskih gazdinstava“.

Foto: Košnice sa pčelama

Dan ranije, obuka je održana i u Petrovcu na Mlavi, na temu „Unapređenje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz sektora prerade mleka – proizvodnja autohtonih vrsta sireva“.

Obuke se sprovode u okviru regionalnog projekta “Ukusi regiona – promovisanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za unapređenje ekonomskih kapaciteta porodičnih gazdinstava” koji realizuje Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” u saradnji sa partnerima i saradnicima iz regiona.

Ciljevi obuka su sticanje stručnih znanja radi unapređenja proizvoda i za postizanje veće konkurentnosti i bolje tržišne pozicioniranosti. Teme će biti fokusirane na sektore prerade voća, povrća i mleka, kao i pčelarstvo, koji su kroz prethodno sprovedenu analizu identifikovani kao najperspektivniji.

Projekat se sprovodi u periodu od 24. oktobra 2018. do 24. jula 2019. godine, a njegova vrednost iznosi 22.000 dolara. On se realizuje u okviru šireg projekta „Pomoć trgovini – podrška proizvodnim kapacitetima sektora agro-industrije u Srbiji“ koji realizuju Program razvoja Ujedinjenih nacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz finansijsku podršku Ruske federacije.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker