OVAKO SE ŽIVI U 21 VEKU U SRBIJI: Svetlana (28) živi sama, u nehumanim uslovima, bolesna i bez ikakvih primanja! (VIDEO)

U Aleksandrovcu kod Žabara, mlada Svetlana Dević (28) živi u nehumanim uslovima, sama, bolesna i bez ikakvih primanja.

Svetlana Dević rođena je 18 marta 1990. godine. Majka je ostavila još kao bebu, pa je zbog toga živela kod oca i babe.

Svetlana Dević

U međuvremenu Svetlanina majka je umrla, a pre dve godine umro joj je i otac od raka grla, a njena baba je zbog starosti otišla da živi kod mlađeg sina u Austriji, tako da je Svetlana ostala sama u Aleksandrovcu.

Svetlana takođe ima i jedno dete iz vanbračne zajednice koje se nalazi u hraniteljskoj porodici, jer zbog bolesti koju ima nije mogla da se izbori da ga sama neguje.

Kuća u kojoj živi Svetlana Dević

Ova mlada žena je ostala da živi očevoj polusrušenoj kući, bez vode i drva. Pod svakodnevnom pretnjom da se na nju uruši i ostatak krova.

Svetlanin rođak, Saša Mratić, kaže da ona godinama ima epilepsiju, često ima napade i ostaje bez svesti, a nedavno je imala jedan od napada na ulici i završila je u obližnjem šancu pokraj puta punom vode. Radnici aleksandrovačke klanice koji su tuda prolazili izvadili su je i zvali Hitnu pomoć. Dom zdravlja Žabari je odmah poslao sanitet i nakon pregleda u požarevačkoj bolnici vraćena je kući.

Jedan deo kuće koji se urušio

– Moja sestra ju je smestila u krevet, založila vatru i donela sendvič. Svetlana je naša rođaka i pružamo joj hranu ili ogrev, ali njoj treba lečenje i nega, i sva sreća što je ostala živa tada. Nema zdravstvenu knjižicu, nije sposobna da brine o sebi, ali i uslovi u kući su strašni. Pomaže joj i stric. Drva i ugalj uzimamo od njega da joj naložimo vatru. Ostavi joj i neku paru ali ne sme da je ostavi u svojoj kući jer strahuje da je ne zapali ili napravi neku drugu štetu, kada dobije napade. Kada joj baba tu ona zivi u stričevoj kući -, kaže njen rođak Mratić.

Svetlana Dević ima tek 28 godina, a, nema nikakva primanja niti bilo kakvu pomoć od države. Jednostavno nema ništa, osim svoje mladosti i bolesti koja je ne napušta i koja joj jedino „pravi društvo“.

U ovakvom stanju bolesti, kaže njen rođak, ranije je pokušala i da se ubije, bacivši se pod auto.

Ako na bilo koji način neko može da pomognete Svetlani, može da se javi porukom u inbox na našoj Fejsbuk stranici TPK NEWS, pa ćemo mi vaše poruke proslediti Svetlaninom rođaku. Ili možete direktno da pozovete njenog rođaka na broj +381 638032041

(TPKNEWS/e-braničevo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker