POTPUNO ZAVEJANI: Autobus sa 30 planinara iz Beograda šest sati odsečeni na putu kod Kučeva!

Autobus sa 30 planinara iz Beograda koji se vraćao iz sela Ceremošnja zbog neočišćenog kolovoza koji je potpuno poledio a juče oko 17 sati ostao je zaglavljen na samo tri kilometra od uključenja na magistralni put Kučevo – Majdanpek odnosno šest kilometara od grada Kučeva.

Foto: Ilustracija

Vođa ekspedicije je sinoć dok su bili zaustavljeni nekoliko puta kontaktirao s MUP i obavestio nadležne o nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli naši planinari iz Beograda. Međutim, i posle nekoliko sati, uprkos obećanjima da će doći vozilo za čišćenje snega, ono nije došlo, a situacija se pogoršavala jer je sneg neprestano padao.

U međuvremenu je stiglo i policijsko vozilo u koje je smešteno nekoliko žena koje su prevezene do Kučeva. Preostali putnici su se pešice po vejavici uputili ka gradu, udaljenom oko šest kilometara.

Predsednik Opštine Kučevo Novica Janošević i predsednik Skupštine opštine Vladimir Stojanović su, posle objavljivanja informacije o zavejanim planinarima, seli u automobil i krenuli da pomognu i prevezu putnike. Oko 23:15 sati, svi planinari su prebačeni u Kučevo i smešteni su u restoranu Homoljski Motivi da se okrepe dok su čekali da autobusima Arive budu prebačeni za Beograd.

Problem je, kako smo nezvanično saznali, jer lokalna samouprava nema mašinu koja može da odglavi autobus, a navodno se ne zna u čijoj je nadležnosti čišćenje ovog dela magistralnog puta.

Prema jednoj od informacija, mašina za uklanjanje snega je krenula ka autobusu, ali se posle izvesnog vremena vratila u bazu kako bi joj na točkove stavili lance za sneg!

Autobu se zaglavio negde oko 17 časova na krivini s koje nije mogao da se pomeri zbog zaleđenog puta i predstavljao je i opasnost po druga vozila koja su išla iz planinskih sela u velikom broju zbog slave Svetog Jovana. Kako je za RTS izjavio predsednik opštine Kučevo Novica Janošević, iako je put ka Ceremošnji svo vreme bio prohodan, on je sam po sebi dosta strm i na njemu ima snega, pa je problem nastao jer autobus nema odgovarajuću zimsku opremu, tako da vozač nije smeo da nastavi dalje spuštanje ka Kučevu. Po planinare je ubrzo otišlo nekoliko terenskih vozila, ali deo putnika je u početku odbijao da napusti autobus pa je iz tog razloga nešto duže potrajala njihova dislokacija u sam grad Kučevo..

Prema poslednjim informacijama iz Kučeva su dopremljeni lanci za autobus, ali ne očekuje se da on bude spreman za dalju vožnju pre jutra.

(Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker