POSLE IZNUĐENE OSTAVKE NAČELNIKA OPŠTINSKE UPRAVE: Lokalne kučevačke kabadahije smenili direktora Turističke organitacije

Skupština opštine Kučevo na sednici održanoj 8. Jula 2021. godine, donela je rešenje o utvrđivanju prestanka mandata v.d direktora Turističke organitacije „Kučevo“.

Foto: eKučevo

Posle iznuđene ostavke načelnika Opštinske uprave Kučevo diplomiranog pravnika Zorana Velimirovića na red je došla dobrovoljna ili pak iznuđena ostavka diplomiranog master turizmologa Nikole Jovića v.d. direktora turističke organizacije u Kučevu. Za novog direktora Turističke organitacije „Kučevo“ imenovan je Aleksandar Ilić bivše vojno lice.

Šta je uzrok ostavke ili smene Nikole Jovića nije poznato široj javnosti, nezvanično se šuška da je došlo do sukoba u mišljenju sa članom Opštinskog veća Milošem Petrovićem Šomijem koji je po struci ptt monter, koordinatorom Srpske napredne stranke za dijasporu Aleksandrom Perišićem i zamenikom predsednika opštine Kučevo Nenadom Mikićem koji je po zanimanju šumarski tehničar. Ivan Rajčić predsednik opštine Kučevo je bez pogovora sve to odobrio.

Kao nebrojano puta u proteklom periodu, ponovo su u sukob došli politika i struka. Lakovernost mladog turizmologa Nikole Jovića sa mišlju da će promeniti turističku sliku opštine Kučevo se istopila kao sneg u maju. Verovatno je Nikola Jović poverovao, kao i većina mladih u opštini Kučevo, Novici Janoševiću, Aleksandru Perišiću i ostalim manipulatorima ljudskim sudbinama, da će stručnost biti ispred politike.

Naime, ostaće upamćeno u ne tako dugoj karijeri direktora Nikole Jovića da je učestvovao u sastavljanju protokola koji su potpisali predsednik opštine Kučevo Ivan Rajičić i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, sa ciljem saradnje dve opštine u uspostavljanju saradnje, razmenu iskustava i međusobno upoznavanje i povezivanje, kako na lokalnom, tako i na nivou okruga i regiona. Prioritet ovim sporazumom je dat saradnji u oblasti turizma i promociji sporta i kulture. Nakon  prestonice banjskog turizma Srbije, Vrnjačke Banje, turistički poslanici opštine Kučevo obreli su se i na najposećenijoj planinskoj destinaciji u zemlji, Zlatiboru. Nikola Jović, v.d. direktora TO „Kučevo“, posetio je TO „Zlatibor“ i sa njenim direktorom Vladimirom Živanovićem dogovorio “najtešnju” saradnju.

Sve ovo ovo što je do sada urađeno je ostalo samo na nivou protokola bez naznaka da će išta od toga biti realizovano u praksi.

Godinu dana upravljanja Turističkom organizacijom Kučevo svelo se na aktivnost od dva, tri dana. Građani opštine Kučevo nisu više ni očekivali od Nikole Jovića s obzirom na njegovo neiskustvo i nametnut tim saradnika sumnjivog obrazovanja i morala. Uostalom Nikola Jović je postavljen je na to mesto da razmišlja tuđom pameću, potvrdno klima glavom i potpisuje sve ono što se od njega traži, bilo da je to legalno ili nelegalno. Bitno da je Jović na vreme ukapirao sa kim ima posla ne ulazeći u duboke kriminalne vode jer svestan da se obruč oko sadašnjih funkcionera opštine Kučevo sve više i više steže a dosijei o nameštenim tenderima i raznim drugim malverzacijama su sve deblji i deblji.

Levo Nikola Jović, desno Aleksandar Ilić/Foto: Privatna arhiva

I napokon, nakon sve učestalijeg pisanja TPKNEWS-a i skretanja pažnje na mnogobrojne malverzacije od strane lokalnih kučevačkih kabadahija aktivirali se pripadnici policije i pravosuđa i od naše redakcije zatražili da im pomognemo u istrazi, što smo prihvatili sa zadovoljstvom, tako da će u narednom periodu imati puno posla oko rasvetljavanja svega onoga što su kontraverzni naprednjački uništitelji Kučeva Novica Janošević i njegovo okruženje učinili ovoj maloj opštini.

Nesumnjivo da će Nikola Jović dobiti novo radno mesto koje je manje odgovorno i neće ostati na ulici, njegovi šefovi pamte vernost koju je pokazao prilikom održavanja nelegalne konstitutivne sednice Skupštine opštine Kučevo.

Videćemo i kako će se snaći Aleksandar Ilić u ulozi direktora Turističke organizacije Kučevo, da li će to biti stroga vojnička komanda ili slepo poštovanje nadređenih, čak i kada nisu u pravu? Najviše je onih koji tvrde da će se Ilić brzo uklopiti u sve malverzacije, poučen iskustvom iz Sportskog saveza opštine Kučevo i radom sa fiktivno izmišljenim sportskim klubovima.

Međutim, svima nama ostaje nejasnoća zbog čega je Aleksandar Ilić posle nekoliko godina službovanja, najuren iz Vojske Srbije? Da li su u pitanju malverzacije ili nešto drugo? Zbog čega Ilić nije više aktivni oficir Vojske Srbije, znaju Ilić i njegovi predpostavljeni koji su mu uručili otkaz. Vojna tajna mora da se čuva, iako je Ilić i osuđivan?

Novom direktoru Turističke organizacije Kučevo Aleksandru Iliću, želimo uspešan rad i puno uspeha u daljem radu i naravno da privuče što više turista u Kučevo.

(Dopisnik Tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

31 Komentari

  1. Perišićev otac je sredinom devedesetih u Zabeli odležao godinu dana zbog prodaje oružja šiptarima na Kosovo. Zajedno su otac i sin prodavali oružje ali je otac prihvatio odgovornost na sebe kako bi spasao sina od robije. Po izlasku iz zatvora nastavio je da se bavi nelegalnim radnjama u Prijepolju jer je tada tamo živeo a kasnije se preselio za Beograd. Sve ovo može lako da se proveri u sudu u Požarevcu a i u Zabeli.Ja znam sigurno lično sve ovo nije mi niko pričao bio sam u to vreme dobar sa njima pa zato sve to znam.

      1. Neće,Rajičić sluša,potpisuje sve što mu se naredi. Voli da bude predsednik a nije ni svestan da je već stigao ispred Zabele.

    1. Ovakvim tekstovima ste naterali sve Kučevljane da vas čitaju,postali ste najposećeniji e portal u našoj opštini. Hvala vam na objektivnom izveštavanju. Bravo!

  2. Bivši direktor se uprpio od zatvora. Čuje on šta se priča u narodu. Ova vlast će taman do avgusta vladati. Narod da ih ne vidi

  3. I direktorka Doma zdravlja u Kucevu bi bila smenjena da nije poslusala Acu karatistu koji je doveo svoje drugare krimose iz Crne gore da se vakcinisu u Kucevu.

  4. Perisic je presekao oko smene. Sta se drugi tu pitaju. Novica Janosevic ne sme da kaze nista dok ne digne dva prsta. Ako mu Perisic ne da rec on ce da drži dva prsta ceo dan

  5. Ovo me podseća na moju mladost. Sada su izašla moja deca od 35, 37 godina. Bunt je logična posledica zbog dominacije nemorala, nepismenosti i agresivnosti njihove generacije, koja to realizuje preko SNS. Ali i ovde ima sličnih i gorih – NAŽALOST

  6. Smenice Aco i Nole svakog ko im stane na put i ne sluša njihove naredbe. Ima samo jedan problem, blizi se kraj njihove vladavine

    1. Koji narod, većina koja je obrazovana, mlada i sposobna ne stanuje više u ovakvoj opštini. Dali bahate vođe znaju da u selima opštine nema uređenih deponija, vodovoda,…svega normalnog za život, optički kabl za brzi intrernet isl. … a da njih to ne zanima imaju vekijev internet, trifketovu struju, i sve korunpirano i uništeno,…

  7. Još jedan mladi tupavac koji veruje sns * bagri pušten niz vodu, nažalost uvek se lepe novi koji nisu svesni posledica (darjan, dr ivan,….), na kraju će bagra samo promeniti tim, a naivni glasčći izaći na njine lažne izbore, ..dokle.

  8. „Nevolja nikad ne ide sama” – često je izreka koja se lako može primeniti na situaciju u Kučevu. Aca Karatista je iz SPS došao u SNS jer kao socijalista nije mogao ni cenzus da prođe. On uvek ima lični interes, zato je sada urušio i SNS u Kučevu.Njegove malobrojne pristalice koje ga okružuju će na sledećim izborima otići u “kanalizaciju” a njihov vođa će iz džepa izvaditi jednu od mnogobrojnih članskih karata političkih partija Srbije i pokušati da izvrši novu prevaru. Mislim da je ovog puta neće proći i da će gazda Aca morati da se civilizacije ili mu Zabela ne gine.

  9. Ja sam vremešan deda ali pomalo pratim događaje na internetu pošto nemam prilike da gledam objektivne televizije. Veoma sam zadovoljan sa onim što čitam na portalu tpk nex i smatram da su izuzetno objektivni u informisanju i da su jedni od retkih portala gde se može saznati prava istina.Želim vam puno uspeha u radu i da i dalje nastavite da pišete o novim vestima iz našeg okruga. Srećno!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker