UŽAS KOD ŽABARA: Aleksandrovcu preti prava ekološka katastrofa! (FOTO)

Klanica “Agro-stočar Kamendol” d.o.o. ne zatrpava niti spaljuje životinjske ostatake i ostali otpad iz klanice, već ih baca u obližnju reku i na privatne njivske površine u Aleksandrovcu opština Žabari, dovodeći u opasnost zdravlje stanovništva.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandrovcu kod Žabara preti zaraza! Klanica “Agro-stočar Kamendol” d.o.o. na potpuno nebezbedan način odlaže životinjske ostatake i ostali otpad iz klanice, što lako može da dovede do zaraze nesagledivih razmera.

Foto: Privatna arhiva

Na fotografijama do kojih je došao TPKNEWS, vide se životinjski ostatci i ostali otpad iz klanice, koji uopšte nije zakopan već je dopremljen u traktorskoj prikolici i istovaren u njivi, kao i svuda okolo kraj puta u blizini reke, pa tako njihove delove mogu da raznose psi ili ptice. Na taj način je ceo kraj na korak od ekološke katastrofe!

REAKCIJA MEŠTANA I ZAVETNIKA

Opštinski Odbor Zavetnika u Žabarima (Aleksandrovcu) kao i svi stanovnici Aleksandrovca najoštrije osuđuju bahato ponašanje privrednog društva “Agro-stočar Kamendol” d.o.o. koje odlaganjem životinjskih ostataka i ostalog otpada iz klanice u obližnju reku i na privatne njivske površine ugrožava zdravlje lokalnog stanovništva, zagađuje životnu okolinu i narušava vlasnička prava lokalnih poljoprivrednika.

Foto: Privatna arhiva

– Smatramo da su ovakvi katastrofalni postupci privrednog društva odraz nesavesnog odnosa prema građanima Aleksandrovca i pokazatelj politike nemara prema životnoj sredini i prirodi. Svesnim odlaganjem otpada u obližnje bašte i na obradive površine raste opasnost od trajnog zagađenja vodnih i prehrambenih resursa – rekao je za TPKNEWS Vladimir Vidić predsednik GRO Zavetnika iz Požarevca, i dodao – Više puta smo pisali rukovodećim organima preduzeća “Agro-stočar Kamendol” da pod hitno prestanu sa ovakvom protivpravnom praksom, a nadležne službe da adekvatno reaguju, spreče dalje kršenje zakona i preduzmu neophodne mere za zaštitu životne sredine – kazao je Vidić.

VETERINARSKA INSPEKCIJA IZAŠLA NA TEREN

Meštani Aleksandrovca prijavili su ovaj slučaj komunalnoj policiji, od koje su dobili odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti. Nakon odgovora koji su dobili od komunalne policije obratili su se veterinarskoj inspekciji koja je izašla na teren i utvrdila da klanica “Agro-stočar Kamendol” d.o.o. sasvim savesno rade svoj posao i po svim propisima skladište sve u kontejnerim i sve to pale. Međutim na slikama se veoma dobro vidi na koji način se skladišti otpad iz klanice.

Foto: Privatna arhiva

O mogućoj ekološkoj katastrofi u Aleksandrovcu obaveštena je komunalna inspekcija, veterinarska inspekcija, komunalnoa policija i načelnik Braničevskog okruga, ali do sada su svi i dalje ostali nemi na “VAPAJ” ljudi iz Aleksandrovca.

Foto: Privatna arhiva

Redakcija TPKNEWS-a probala je da stupi u kontakt sa privrednim društvom “Agro-stočar Kamendol” d.o.o. koje je osnovano 16.12.2010. godine, sa sedištem firme u opštini Grocka, u mestu Kamendol, na adresi Kamendolska 14. Međutim sem navedenog Direktora firme Dejana Stamenkovića koji je ujedno i kontak osoba, nismo našli ni jedan kontakt telefon niti mejl preko kojeg bi mogli da stupimo u kontakt.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker