EKSPLODIRALA KORONA BOMBA: U Braničevskom okrugu 288 osobe pozitivne, 5 preminule

Veći broj zaraženih korona virusom beleži se širom Srbije, a nagli porast inficiranih primećen je i u Braničevskom okrugu, gde se u Opštoj bolnici u Požarevcu trenutno na lečenju nalazi 88 pacijenata. Kako ističu iz ove zdravstvene ustanove, kod čak 86 potvrđena je infekcija kovidom-19.

Foto: Ilustracija

U kovid ambulantama širom Braničevskog okruga drastično raste broj pregleda, ali i broj pozitivnih. Samo u poslednja tri dana kovid je potvrđen kod 288 osoba.

– U poslednjih pet dana na bolničko lečenje primljeno je više od 50 pacijenata pozitivnih na kovid. U istom periodu preminulo je pet pacijenata, tri muškarca i jedna žena, sa potvrđenom kovid infekcijom, starosti između 64 i 78 godina. Svi hospitalizovani pacijenti imaju srednje tešku ili izrazito tešku kliničku sliku i većina je na terapiji kiseonikom. Na bolničkom lečenju su trenutno uglavnom stariji, ali ima i mlađih – napominju iz OB Požarevac, i apeluju iz ove ustanove na sve građane da se vakcinišu u što većem broju jer, kako kažu, da iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole korona virus, bez većih komplikacija.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u poslednja tri dana najviše pozitivnih i to 121 su sa područja Požarevca, 58 sa područja Petrovca na Mlavi, 29 sa područja Velikog Gradišta, 23 sa područja Golupca, 20 sa područja Kučeva, 17 sa području Žabara, i po 10 sa područja Malog Crnića i Žagubice.

Tako da, računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga Kovid-19 je potvrđen kod 11.048 osoba,. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 5.378, i u Petrovcu na Mlavi – 2.472.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 1.750 lica, u Kučevu 902, u Golupcu 725, u Malom Crniću 561, u Žabarima 495 i u Žagubici 471.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker