Ministar Šarčević obišao dve škole u Kostolcu (FOTO)

Danas je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević, posetio Gradsku opštinu Kostolac i obišao Tehničku školu sa domom učenika “Nikola Tesla“ i Osnovnu školu “Jovan Cvijić“.

Ministra i njegove saradnike dočekali su gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić sa saradnicima, sa kojima je Šarčević odmah na početku imao dvatesetominutni sastanak. Nakon toga, svi zajedno uputili su se u kostolačku tehničku školu gde ih je direktor Goran Nestorović upoznao sa novinama u školskoj infrastrukturi. Prikazane su neke od renoviranih učionica za teorijsku i stručnu nastavu, ali i hala za praktičnu nastavu kojom je, utisak je, ministar Šarčević bio posebno impresioniran.

Nako toga, odmah preko puta,u osnovnoj školi Jovan Cvijić, delegaciju iz ministarstva Vlade RS, dočekao je direktor Serdžo Krstanoski. On je u društvu rukovodstva lokalne samouprave Požarevca i Kostolca prikazao ministru Šarčeviću renovirani objekat škole, o kojoj su svi tokom obilaska imali samo reči hvale. Renovirana fasada, hodnici, učionice, toaleti i fiskulturna sala samo su bili deo onoga što krasi ovaj školski objekat i čini ga reprezentativnim na nivou čitave Srbije pa i šire.

Direktor Krstanoski je na kraju posete organizovao kratak kulturno umetnički program, tokom kojeg je za ministra i sve goste školski hor izveo svoju himnu. Potom se ispred škole direktor Krstanoski zahvalio na poseti ministru ali i lokalnoj samoupravi na pomoći.

– Škola ima 1210 učenika, raspoređenih u 53 odeljenja a 109 stalno zaposlenih radnika učestvuju u organizaciji rada škole. Ovim projektom sredili smo sve delove škole i ovo je praviprimer kako lokalna samouprava i grad brinu o svojoj deci koja su naša budućnost. – rekao je direktor OŠ “Jovan Cvijić“ Kostolac, Serdžo Krstanoski.

Prisutnima se obratio i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić, koji je obećao da će lokalna samouprava i dalje raditi na razvoju infrastrukture kako u oblasti obrazovanja tako i iz ostalih sfera. Gradonačelnik Bane Spasović je kazao da je siguran da će se ovim povodom u budućnosti još sastajati, nagoveštavajući nova renoviranja školskih objekata na teritoriji Grada Požarevca.

– Samo uložena sredstva za obnavljanje i rekonstrukciju škola iz gradskog budžeta prošle godine bila su u visini od 100 miliona dinara. Toliko smo uložili i ove a i naredne godine iznos neće biti manji. Zahvaljujući tom novcu, i novcu dobijenim od države, završili smo ovo izuzetno zdanje u kome se sada nalazimo.

Ivan Savić

U toku su radovi u izdvojenom odeljenju OŠ Vuk Karadžić u Zabeli, a naredne godine rekonstruisaćemo i školu u centru Požarevca, Dositej Obradović. Naravno, tekuća održavanja ovih ali i ostalih školskih objekata ne računam jer se ona podrazumevaju, već napominjem samo kapitalne infrastruturne poduhvate.

Primetili ste da nisam, ni u jednom trenutku kada sam govorio o novcu, iskoristio termin “potrošili”, već uvek “uložili”. To sam učinio, čvrsto verujući ministre Šarčeviću da će nam se, u godinama koje su pred nama, ova ulaganja kroz sjajne mlade umove, isplatiti i Požarevcu i Kostolcu, ali i čitavoj Srbiji. – kazao je gradonačelnik Spasović.

Bane Spasović

Ministar Mladen Šarčević se zahvalio na gostoprimstvu zadovoljan onim što je video istakavši da je sve uređeno sa puno duha i stila.

– Ja sam dugo vremena direktor, 28 godina, i teško me je prevariti i prikazati nešto što nisam video. Vlada Republike Srbije je uspela da, u poslednjih godinu dana, učestvuje u obnovi 396 škola, što smatram da je izuzetan rezultat a siguran sam da ćemo naredne godine učiniti još više. – kazao je ministar Šarčević završavajući posetu Kostolcu.

TPPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker