STRAVIČAN ZLOČIN POTRESAO AUSTRIJU: Migranti grupno silovali tinejdžerku kod železničke stanice!

Četiri tinejdžera osumnjičena su za grupno silovanje devojke (16) u Austriji. Sada su svi iza rešetaka, izveštavaju danas austrijski mediji, dva dana nakon stravičnog zločina, odnosno grupnog silovanja 16-godišnje devojke u blizini glavne železničke stanice u Lincu.

Foto: Shutterstock

Osumnjičeni su maloletnici od kojih je jedan 14-godišnjak i trojica 15-godišnjaka.

Kako piše dnevni list “Kronen Cajtung” policija je u četvrtak uhapsila tri mladića, nakon što ih je policijska patrola uhvatila u jednoj zgradi blizu stanice dok siluju devojku.

Četvrti mladić je uspeo da pobegne, ali se danas, kako izveštava austrijski dnevni list, sam prijavio policiji tvrdeći “da on nije ništa skrivio”. Reč je o 15-godišnjem Avganistancu.

Od ostale trojice u pritvoru u Lincu, dvoje su takođe Avganistanci, a 14-godišnjak je Iranac, Jedan od njih ćuti, a ostala dvojica tvrde da se radi o “saglasju oko seksualnih radnji”. Žrtva silovanja je 16-godišnja Nemica, koja teško optužuje pritvorenu četvorku.

Da li će morati u istražni zatvor odlučivaće se verovatno sutra, s obzirom da su stranog porekla i da su potrebni prevodioci, napominje portparolka Državnog tužilaštva u Lincu Ulrike Breiteneder. Tužilaštvo je, kako ističu mediji, zatražilo istražni zatvor za nasilnu četvorku.

– Daleko je sve to od pokušaja, više se radi o “ponovljenim, svršenim zlodelima kroz razne počinitelje”, istakla je.

Osumnjičenim mladićima, ako im se dokaže krivica za grupno silovanje preti zatvorska kazna do sedam i po godina. Za odrasle osobe je ona dvostruko veća.

Domaći mediji navode da ovaj slučaj grupnog silovanja podseća na “slučaj Leonie”, 13-godišnje devojčice iz Tulna kraj Beča, koju je 2021. godine u Beču silovalo nekoliko muškaraca, nakon čega je umrla.

Počinioci zločina, kada su videli da je mrtva, njeno telo su odneli do obližnje zelene površine i prislonili ga uz drvo. Otkrili su ga slučajni prolaznici. I u ovom gnusnom grupnom silovanju sa smrtnim posledicama osumnjičeno je četiri Avganistanaca starih između 16 i 23 godine.

Četvrti počinitelj je uspeo da pobegne u Veliku Britaniju, ali je pronađen i pre nešto više od nedelju dana izručen austrijskim policijskim organima i sada je u istražnom zatvoru s prethodno uhapšenom trojkom.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker