BIRALIŠTA OTVORENA: Opozicija se pohvalila rezultatima iz Londona pa obrisala saopštenja

U Srbiji se danas održavaju predsednički izbori, vanredni parlamentarni i izbori za skupštinu Beograda i još 13 gradova i opština, a pravo glasa ima 6.502.307 građana, koji će na 8.267 biračkih mesta moći da glasaju, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i 77 u inostranstvu.

Pixabay

Biračka mesta otvorena su u sedam časova, a građani će svoje biračko pravo moći da ispune do zatvaranja u 20 sati.

Kako je prvenstveno objavio pokret Ne davimo Beograd i koalicija Moramo, već su stigli prvi rezultati sa parlamentarnih i predsedničkih izbora održanih u Londonu. Oni su preliminarne rezultate iz Londona javili sinoć na svom Twitter nalogu, dok su danas te objave obrisane.

Kako su prvenstveno objavili, pobedu je odnela lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ sa 37,8% osvojenih glasova. Na drugom mestu je koalicija „Moramo“ sa 26,7%, dok je SNS na trećem mestu sa osvojenih 23,3% glasova.

Podaci koje su izneli, a koje su kasnije obrisali, tiču se i preliminarnih rezultatata na predsedničkim izborima u Londonu – navodno je pobedio je Zdravko Ponoš sa 48%, Vučić je na drugom mestu sa 29%, Biljana Stojković 17%, Miloš Jovanović 3%.

https://twitter.com/MilosBudimir/status/1510366827616124935

Branka Stamenković, predsednički kandidat liste Suverenisti i Milica Đurđević iz Zavetnika osvojile su, prema rezultatima koalicije koje je prvobitno podelila koalicija Moramo, po 1% posto glasova u Londonu, dok su Boško Obradović i Miša Vacić na 0%.

Nije poznato zašto su ova obaveštenja obrisana sa zvaničnih Twitter naloga koalicije Moramo i pokreta Ne davimo Beograd, niti su ona zvanično potvrđena, tako da ih treba uzeti s rezervom.

Otvaranjem biračkog mesta u Ambasadi Srbije u Londonu juče je počelo glasanje u dijaspori.

Državljani Srbije mogli su da glasaju i u SAD i Kanadi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Glasanje u inostranstvu organizovano je na 77 biračkih mesta u 34 zemlje.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker