ZLATNA KOKA IZ ŠAPINA: Meni, niko ništa ne može, ja sam sve kupio!

Para vrti gde burgija neće je slikovit primer Radiše Živanovića – Madžara. Krenuo je iz sela Šapina devedesetih sa jednim stovarištem, a sada je lokalni tajkun, uvaženi domaćin, investitor stambenih objekata i ugledni sponzor SNS.

Radiša Živanović-Madžar/Foto: Facebook/TPKNEWS

Zbog njegovih megalomanskih želja, gradska uprava menja plan generalne regulacije da bi gradio višespratnice u Požarevcu. Stambeni objekat u ulici Hajduk Veljkova preko puta Saborne crkve započet je da se gradi mimo dozvoljene spratnosti. Nakon završetka objekta skupštinskom odlukom grada Požarevca promenjena je spratnost i omogućeno da se objekat koristi.

Slična situacija je i u Dunavskoj ulici. Sada je Madžar najveći miljenik gradske vlasti koja mu ispunjava svaku želju, bez obzira da li se to kosi sa urbanističkim planom i višim aktima. Veruje se da kada bi hteo da napravi zgradu na sred kružnog toka da bi mu se i to omogućilo.

Objekat na k.p. 1244 Stari korzo, Drinska br. 24 je srušio do temelja koji je bio arhitektonskog i urbanog nasleđa, dela starog gradskog jezgra Požarevca da bi sagradio novi objekat sa nekoliko lokala.
Nekadašnja zgrada „Žitostiga” u ulici Lole Ribara sa 695 kvadratnih metara u samom centru grada i procenjenom vrednošću od 61.287.749,42 dinara je prodata njemu za 33.000.000,00 dinara. On je taj objekat, takođe, srušio do temelja i izgradio novi objekat sa jednom etažom više u odnosu na staru direkciju „Žitostiga”, takođe, stambeni objekat u Nemanjinoj ulici je skoro izašao do same ulice. Ali, ovaj čovek je miljenik SNS, a kada si, u njihovom toru sve ti se može!

Njegov rođak izvesni Nenad Lilić, vlasnik preduzeća Trgovina Lilić, takođe je tesno povezan sa lokalnim političarima iz SNS. Njihova saradnja je počela kada je grad Požarevac na prošlim izborima 2020. godine nabavio pakete (vrednost 45 miliona dinara) od Privrednog društva Trgovina Lilić Požarevac, gle čuda, čija je ponuda bila najpovoljnija. Veruje se da je javna nabavka nameštena kroz konkursnu dokumentaciju – da uslovi budu takvi da samo Trgovina Lilić dobije tender, te pojedini gradski funkcioneri tada nisu izlazili iz direkcije PD Trgovine Lilić.

Novi izbori stara praksa, pa je tako jedan od poverenika SNS, u ponedeljak 28. marta bio viđen u direkciji ovog preduzeća. Mnogi su primetili, kako kažu, kako se bliže izbori, tako lokalni funkcioneri SNS sve češće obilaze uspešne privrednike grada Požarevca. Verovatno da ih pitaju za zdravlje.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. СНС мафија је свуда око нас! Ако вам не смета, гласајте опет за Вучића

  2. Lepo je rekao knez Lazar “Zemaljsko je za malena carstvo” Ko razume shvatiće veličinu ove mudre poruke pokolenjima.

  3. Luka Petrovic mu je glavni sponzir. Njihovo druzenje je pocelo u Beogradu, kada mu je partijski krimos obezbedio dozvolu za zgradu koju je posle zidao, a za uzvrat dobio malo kvadrara i uslugu postavljanja Ivana Manojlovica na mesto nacelnika urbanizma. Posle toga sta se sve desilo u nasem gradu, sve ste lepo napisali u tekstu. Tu je i ona mala bitanga od izvrsitelja, mirodjija u svakoj lopovini.

  4. A,na sve to Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodršce-kabadahije, tajkune-lopine i ostalu UDBA-ŠKU fukaru!!!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

  5. Izvanredni komentari a dodao bih i ovo: Neki od upravnika zgrada u Požarevcu (podvlačim – svi su članovi SNS) zagovaraju tezu kako Madžar MORA dobiti posao koji poželi jer Grad živi od njega. Rekao bih da od njega ne živi Grad nego od Madžara UŽIVAJU i OBEZBEĐUJU LAGODAN ŽIVOT generacijama svojih potomaka, bar DVADESETAK sadašnjih i bivših “VIĐENIH POŽAREVLJANA”. Treba reći – izem ti grad koji na ovakav način obezbeđuje svoju egzistenciju.

  6. Veliko bravo za novinara i urednika koji dadoše naslov gornjem tekstu. Možda se može dodati – Madžar je pravi i jedini gazda Požarevca.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker