SRPSKA POSLA! Grčić umesto pedale dobio novu fotelju u EPS!

Nekadašnji v.d. direktora “Elektroprivrede Srbije”, Milorad Grčić dobio je novu funkciju u tom preduzeću. Iako se očekivalo da će, kao najodgovorniji za energetski kolaps u državi napustiti ovu državnu firmu, to se nije dogodilo, piše list Nova.

Foto: Tanjug

Tog 12. decembra 2021. godine Srbija je doživela energetski kolaps. Zbog manje od 30 centimetara snega na desetine hiljada građana Srbije ostalo je bez struje, jer su u kopovima Rudarskog basena Кolubara umesto uglja kopali blato.

Grčić je odmah pozvan da preuzme odgovornost, ali se njegovo podnošenje ostavke pretvorilo u sagu koja je trajala punih mesec dana. Tek 12. januara, Grčić javno saopštava da napušta mesto v.d. direktora EPS-a na kom se nezakonito nalazio pune četiri godine.

Кako saznaje „Nova“, Grčić je istog dana kad je podneo ostavku osnovao i novu kancelariju EPS-a kojom danas upravlja. U pitanju je Кancelarija EPS-a za saradnju sa lokalnim samoupravama u kojoj je imenovao sebe za rukovodioca.

Sudeći po onome što se može pročitati u dokumentima, kancelarija će biti angažovana, između ostalog, na izradi predloga sponzorstva i donacija za lokalnu zajednicu. Zaduženje kancelarije će, takođe, biti i „stimulisanje razvoja saradnje sa gradovima i opštinama i društveno odgovornog poslovanja“.

Pored Grčića, u kancelariji je zaposleno više od 10 njegovih saradnika.

Podsetimo, krajem prošle godine, Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je protiv njega krivičnu prijavu. U prijavi, do koje je došao list „Nova“, navodi se da je bivši direktor EPS-a, u periodu od oktobra do decembra, naneo državi štetu od preko 500 miliona evra i ugrozio njen bezbednosni sistem.

(Tpknews.com/Nova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker