SLUČAJ SREBRNO JEZERO: Nastavlja se suđenje zbog utapanja braće na Srebrnom jezeru

U petak, 21. jula, u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu, nastavlja se suđenje protiv četiri lica, optužena za utapanje dvojice dečaka, braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Trske kod Rače.

Na ovom glavnom pretresu izvodiće se dokazi saslušavanjem svedoka i predstavljanjem izveštaja sa veštačenja pedalina, sa koje su dečaci pali u jezero.

Za ovu dvostruku tragediju, koja se desila prošlog septembra, optuženi su direktor OŠ “Karađorđe” iz Rače, školski fudbalski trener i supružnici iz Niša koji su vlasnici pedaline.

Dečaci su se utopili kada su sa drugovima, bez pratnje odraslih i bez zaštitnih prsluka, iznajmili pedalinu, posle utakmice zbog koje su došli u Veliko Gradište. U jednom trenutku, Stefan se okliznuo sa pedaline i pao u jezero, a Nikola je skočio za njim da ga spasi. Međutim, obojica su potonula, jer su bili neplivači.

Do kraja večeri, oba tela iz jezera su izvukli ronioci Žandarmerije. Prilikom saslušanja, vlasnici pedaline rekli su da nisu bili upoznati sa načinom registracije pedalina, kao i da su samo površno upoznati s tim da moraju da imaju spasilačke prsluke. Rekli su i da nisu znali da maloletnici moraju da imaju punoletnog pratioca na pedalini, kao i da ih inspekcija nije obilazila, niti im je ko dao pravilnik o iznajmljivanju pedalina.

Direktor škole branio se time da je sve uradio po prethodno napisanom planu i programu putovanja, što je tvrdio i školski trener. Oni su na povratku sa utakmice, prema planu, svratili sa đacima na pola sata na Srebrno jezero, gde su im izričito zabranili da se približavaju obali.

OPTUŽBA

Direktor škole, školski trener i vlasnici pedaline terete se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Za ovo krivično delo zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker