Održana sednica komunalnih preduzeća Srbije u Požarevcu

Požarevačko JKP “Komunalne službe” bilo je domaćin upravnom odboru Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća KOMDEL.

Na ovoj sednici okupila su se komunalna preduzeća iz čitave Srbije.

Skup je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

“Komunalna preduzeća su žila kucavica svakog grada i da ono što prvo građani kada ustanu ujutru i kada pođu na posao vide su rezultati tog rada, već prvog minuta kada se nađu na ulicama našeg grada i svih ostalih lokalnih samouprava. To je zapravo prvi utisak svakog turiste ili stranog gosta koji dođe u neki grad, i da je rad komunalnog preduzeća na neki način i ogledalo svake lokalne samouprave, svake sredine. I to je onaj prvi utisak koji svako nosi sa sobom i stiče zapravo kada dođe u neki grad.“

On je još istakao da Grad Požarevac ima dobru saradnju sa JKP „Komunalno službe“ i da izdvaja značajna sredstva kako iz budžeta, tako i iz određenih budžetskih fondova odnosno transfera određenih sredstava iz fonda za ekologiju, takse od rudnika, nafte, koje dobija grad Požarevac.

Slobodan Jović direktor JKP “Komunalne službe” se zahvalio gradonačelniku na lepim rečima i dodao je da je ovo preduzeće prepoznatljivo po terminu iznošenja smeća i da svaka ulica zna vreme kada se iznosi otpad. U ovoj firmi nastoje da kvalitet bude što bolji, jer oprema i ljudstvo koje imaju daje za pravo da ostau ovakvi kakvi su danas, zaključio je Jović.

Na sednici upravnog odbora Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća predstavnici ovih firmi su razmenili iskustva i izneli probleme i dileme oko primene propisa koji bitno utiču na poslovanje.

TPKNEWS/Grad Požarevac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker