“KO LOPOVU GLEDA KROZ PRSTE I SAM JE LOPOV”: Šef Golubačkog kartela gradi vilu od 200.000 evra!

Predsednik opštine Golubac, Mijović Nebojša, pored pljačke nestvarnih razmera kojoj se posvetio u ovom mandatu, razradio je još, ne tako novu, ali bezobrazno delotvornu metodu reketiranja.

Nebojša Mijović/Foto: Facebook

Ne oglušava se ni na negativne komentare “svojih” birača I meštana iz Golupca, ali zato ubira reket svakodnevno od istih. Vođen mišlju da čaršija I narod ne vide ništa, poprilično je podcenio javno mnjenje Golupca, za koje misli da ne primećuje lopovluk u koji je ozbiljno zagazio.

Dok rekonstrukciju nove biblioteke, nekada fiskulturne sale stare golubačke škole, obavlja čuveni Rele, produžena ruka Mijovića, preko koga ovaj “crpi” pare od naroda I opštine iz “prenapumpanih” računa za građevinske radove, za to vreme niče vila na placu Mijovićeve kuće. Ideja je da vila ima apartmane koji će se u budućnosti izdavati turistima, sa pogledom na Dunav. Naravno, vilu grade provereni majstori I neimari-hijene od poverenja, Ljupče-Tajna iz Snegotina je uradio temelj, dok je “gazda” Reletu ostalo da pokaže znanje na fasadi I finim radovima. Za nabavku građevinskog materijala zadužen je magični pisac demanta, Stojaković Marko, čovek koji statira na mestu kojem trenutno obavlja. Ostaje samo nada da će sastaviti bolji građevinski materijal za svog predsednika, za razliku od loših demanta, čiji je tvorac ovaj bezlični I neuki čovek. Da bi se stanovnici ove opštine uverili u verodostojnost podataka koje iznosimo, dovoljno je da “bace” pogled na desnu stranu pri ulasku u naselje I videće dobro poznate face, ali I opštinske građevinare kako zidaju apartmane za predsednika, čija je krajnja cifra 200.000 evra.

Sada dolazimo do glavnog dela otkud predsedniku par stotina hiljada evra da zida I kupuje, kad mu je plata 700 evra, dok su njegovi sugrađani na ivici egzistencije. Naravno da se odgovor sam pruža, a to je reket I pljačka tih istih Golupčana, i ovom prilikom iznosimo u javnost samo jedan deo njih koji su, u već jednom krugu, dali novac na ruke Josić Jovici, poznatijem kao Joca Kiki, posilnom slugi I gorili porodice Mijović. Ubrao je reket od privrednika firme Pek 2, Boki keramika, Pekara Marija, Ivicom I drugih. A radi se o tome da je uzet novac u rasponu od 3.000 do 5.000 evra, pod pokrićem “donatorstva” fudbalskom klubu “Đerdap” iz Golupca, od čega je veći deo završio u džep Mijovića I njegovog mlađanog Uroša Nevolje. Sada je nastupio drugi krug uzimanja reketa, gde Joca Kiki I dr Nevolja prikupljaju novac pod istom parolom. Jednom od oštećenih je dozlogrdilo, pa je ovog puta snimio primopredaju I razgovor u kome mu ove persone traže reket od 3.000 evra, za šta, kako nam je objasnio, čeka povoljan trenutak da sve obelodani. Šema ide dalje na sledeći način: ukoliko ne uplate novac za “pomoć” FK “Đerdapu”, po nalogu Mijovića, na scenu stupa njegova dotrajala eskort dama Oreščanin Snežana, koja privrednicima preti da će im rasturiti I uništiti posao ako ne uplate tražene sume novca. Mijović ove otete pare ulaže jednim delom u gradnju vile, dok drugi deo ustupa poznatom golubačkom jedincu za trošak. Skoro ga je zadovoljio kupovinom skupocenog BMW od 20.000 evra, odabravši da bude bele boje, što nije ni čudno jer Golupčani znaju da voli “belo”.

Sve to se dešava dok su rezultati tog nesrećnog, a kao modernog I naprednog “Đerdapa”, više nego očajni, jer od početka sezone gube svaku utakmicu, čime je Golupčanima sve više jasnije da se novac slio u džepove čelnika kluba, Joce Kikeze I dr Nevolje, za njihove bahate troškove I orgijanja.

Zato Golupčanima ostavljamo da razmisle o čuvenoj poslovici “ko lopovu gleda kroz prste I sam je lopov”, a imaju dovoljno argumenata da pogledaju istinu u oči, jer im na kraju ostaje uvek Golubac, a ne dotični koga će budući naraštaji bezrezervno pamtiti kao lopova.

(Dopisnik TPKNEWS iz Golupca)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker