SKANDAL U AUSTRIJI: Ceo državni vrh se provodio na žurci nakon što su svoje građane zaključali! (VIDEO)

Slobodarska partija Austrije (FPO) podnela je prijavu protiv austrijskog kancelara, kao i drugih političara zbog žurke posle učestvovanja u TV emisji.

Screenshot

Naime, FPO navodi da su kancelar Aleksander Šalenberg, kao i drugi političari, nakon što su učestvovali u humanitarnoj emisiji na javnom servisu ORF “Svetlost u tami”, otišli na žurku posle snimanja.

Pored kancelara u emisiji su bili predsednik Austrije Aleksander van der Belen, vicekancelar Verner Kogler, ministar zdravlja Volfgang Mikštajn, ministarka odbrane Klaudija Taner, ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer, ministarka turizma Elizabet Kestinger i ministar rada Martin Koher, ali i liderka opozicione Socijaldemokratske partije (SPO) Pamela Rendi Vagner.

Fotografije iz televizije su izazvale brojne debate u javnosti, jer se na njima vidi kako političari uživaju i ne nose maske, uporkos lokdaunu i strogim merama.

FPO Beč podnela je prijavu zbog kršenja epidemioloških mera, priloživši kao dokaz video i foto materijal.

Takođe prijavu protiv predsednika, kancelara i drugih političara podneo je i jedan advokat iz Donje Austrije Štefan Dancinger, koji je trenutno u karantinu zbog korona virusa.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker