TUŽILAŠTVO ODUSTALO OD GONJENJA: Maša-keča nije silovao sestru poznate voditeljke Ane Mihajlovski

Nakon sprovedene istrage Više tužilaštvo u Požarevcu odustalo je od gonjenja Mališe Radosavljevića (34) iz Požarevca zbog krivičnog dela silovanje.

Foto: Screenshot Facebook

Ovu odluku požarevačkog Višeg tužilaštva, nakon podnetog prigovora od strane advokata Jovane Mihajlovski (23), potvrdilo je Apelaciono tužilaštvo, tako da je odluka postala pravosnažna.

Požarevačka policija je 18. oktobra prošle godine uhapsila i podnela krivičnu prijavu protiv Mališe Radosavljevića zvanog Maša-keča zbog krivičnog dela silovanje. Njome se teretio da je u noći između 17 i 18 oktobra prošle godine, uz primenu sile, više puta silovao svoju bivšu devojku, inače rođenu sestru poznate voditeljke Ane Mihajlovski, Jovanu Mihajlovski. Silovanje je prijavila policiji sutradan njena majka kada je osumnjičeni uhapšen. On je negirao da je silovao svoju bivšu devojku tvrdeći da je sa njom imao seks na dobrovoljnoj osnovi. Ipak, sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana i pokrenuo istragu.

Tokom istrage saslušani su svedoci i izvršena niz veštačenja od starne veštaka sudske medicine, psihijatara i psihologa. Nakon dobijenih izveštaja veštaka i uporednom analizom izjava osumnjičenog, oštećene i svedoka, tužilaštvo je donelo odluko da odustane od gonjenja Mališe Radosavljevića od krivičnog dela silovanja zbog kontradiktornosti izjave oštećene u odnosu na priložene dokaze. Tužilaštvo je utvrdilo da su navodi o silovanju oštećene u njenoj izjavi kontradiktorni i u suprotnostu u odnosu na izjave svedoka, materijalne dokaze i izveštaje veštaka, te su na osnovu toga doneli odluku da odustanu od gonjenja. Pravni zastupnik oštećene blagovremeno je podneo prigovor Apelacionom tzžilaštvu u Kragujevcu koje je taj prigovor odbilo kao neosnovan, tako da je odluka požarevačkog Višeg tužilaštva postala praosnažna.

Mališa Radosavljević koji je oslobođen od terećenja za silovanja i dalje se nalazi u zatvoru. Naime, on je dok je trajala istraga o pomenutom krivičnom delu iz pritvora Okružnog zatvora u Požarevcu prebačen u KPZ „Zabela“ na izdržavanja trogodišnje kazne zatvorom zbog krivičnog dela nasilja u porodici za koje je pravosnažno osuđen od strane Osnovnog suda u Požarevcu. Pošto je oslobođen od krivičnog dela silovanja vreme provedeno u pritvoru računaće mu se kao vreme provedeno na izdržavanju kazne.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker