MISTERIJE VIŠE NE POSTOJE: Epilog dugogodišnjih krađa lovačkog i vatrenog oružja u Petrovcu na Mlavi

Kraj vladavine određenih službenika i funkcionera opštine u Petrovcu na Mlavi, suda i policije najavljuje rasvetljavanje mnogih teških krivičnih dela koja godinama nisu rešena.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Dugogodišnje krađe lovačkog i vatrenog oružja dugi niz godina su bile misterija u Petrovcu na Mlavi. Dobro organizovana grupa lopova u saradnji sa bivšim i suspendovanim policijskim službenicima dobija svoj epilog u istražnim postupcima.

Pre par godina u Petrovcu na Mlavi desila se jedna od mnogobrojnih krađa vatrenog oružja. Pokraden je bračni par Tomislav i Lucija Branković koji žive u neposrednoj blizini kafane “Avala” u Petrovcu na Mlavi. Tomislav Branković poznat kao Boban u Petrovcu na Mlavi, pre desetak godina oženio je 20 godina mlađu suprugu Luciju iz Bora koja je radila kao konobarica u kafani kod “Koje”. Tomislav je bio lovac i posedovao je veću količinu vatrenog oružja. Jasno je bilo da je krađa bila dobro tipovima. Pored tri kuće u dvorištu lopov je ušao baš u onu pravu i direktno u spavaćoj sobi iz ormara za oružje pokupio svo naoružanje i to: parabola POB 9mm 9×19, karabin kal243 vinčester, lovačku pušku IZ27 kal12, kao i nekoliko pištolja i par puški bez dozvole koje je vlasnik kupio od suspendovanog policijskog službenika Trujić Drakčeta iz Ranovca koji je nakon toga pobegao za inostranstvo. Takođe lopov nije ništa ispreturao po kući ali je zanimljivo da je iz veš mašine iz filtera, navodno, odneo koverat sa 6.000 evra. Kako je lopov bez premetačine pronašao taj novac to ostaje misterija. Takođe je ukradeno zlato i Rolex sat.

Nakon izvesnog vremena došlo je do svađe između bivšeg i suspendovanog policajca Trujić Drakčeta i njegovog prijatelja Pere iz Ranovca zbog neisplaćenih novčanih obaveza za ukradeno oružje. Za svađu je saznala policija koja je odmah reagovala. Istražni postupak je vodio korumpirani i više puta suspendovani policijski inspektor Siniša Bogdanović-Conja. Policajci su kod Pere u Ranovac pronašli ukrađen pištolj i parabelu koje je bilo u vlasništvu Tomislava Brankovića i još par vatrenog oružja koje je Tomislav posedovao bez dozvole. Tada je korumpirani policijski inspektor Conja shvatio da mu se pružila velika šansa.

Naime, Pera iz Ranovca je bio glavni preprodavac oružja za Negotinsku krajinu i za Francusko tržište. Inspektor Conja sklopio je dil sa njim, zatvara dalji istražni postupak, preko svog prijatelja javnog tužioca i bivšeg predsednika suda sredio je da Pera bude oslobođen krivičnog gonjenja ali morao je da plati određeni novčani iznos u humanitarne svrhe. Nakon par meseci Pera umire zbog bolesti ali Conji ostaju kontakti za preprodaju oružja.

Tada je inspektor Conja prikrio istinu ko je bio tiper i ko je izvršio krađu oružja. Saznao je da je tiper bio dugodišnji prijatelj Lucije Branković, suspendovani policajac Trujić Drakče koji je inače i vozio lopova Srđana Novakovića iz Ždrela, a Trujić Drakče je prodao oružje svom prijatelju Peri iz Ranovca. Njih je Conja iskoristio za još nekoliko krađa oružja u Petrovcu na Mlavi a sa njegovim povlačenjem iz policije oba kriminalca su napustila Srbiju.

Interesantno je, takođe, da je Conja dve godine pokušavao da niklovanu parabelu koja je bila u policijskom magacinu ne vrati vlasniku. Na kraju je to učinio, ali je po višestruko većoj ceni Boban Testo mora da kupi od Conje regularan pištolj magnum taurus kako bio ponovo dobio dozvolu za lovačko naoružanje. Posrednik je bio inspektor za oružje Conjin prijatelj Milosavljević Momčilo-Seva, a uslugu su naplatili još 2.000 evra. Tada je Boban Testo regularno kod Grofa kupio rusku pušku položaru IZ54.

Tako je nastala organizovana grupa policijskih službenika i kriminalaca u Petrovcu na Mlavi koja je dugo vremena obijala kuće i krala i preprodavala vatreno oružje.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker