VAKCINA NEEFIKASNA: Zaraza se širi i kod šampiona po broju pelcovanih, vraćaju mere (VIDEO)

Prvi put za četiri meseca broj novozaraženih koronavirusom u Izraelu je u jednom danu veći od 1.000, objavilo je Izraelsko ministarstvo zdravstva.

Foto: Screenshot

Ministarstvo je saopštilo da je u 24-satnom periodu, odnosno 20. jula, zabeleženo 1.491 novoobolelih, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od sredine marta, preneli su lokalni mediji.

Tokom vrhunca pandemije u januaru, broj dnevnih slučajeva u Izraelu je premašio 10.000.

Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je u petak da je zaštita koje obezbeđuju vakcine „slabija nego što smo se nadali” protiv novog zaraznijeg delta soja virusa.

Vakcine same neće rešiti problem, rekao je on na sastanku o proceni situacije kome su prisustovali ministri, zdravstveni zvaničnici, članovi nacionalnog bezbednosnog saveta, vojske i policije, preneli su izraelski mediji.

„U jednu ruku vakcine su efikasne protiv virusa i mi obezbeđujemo neophodne zalihe. Ali vakcine nisu dovoljne”, objasnio je Benet, dodavši da se delta soj širi po celom svetu, a da se ne zna tačno „do koje mere vakcina pomaže, ali to je značajno manje” protiv tog soja u odnosu na ranije sojeve.

Benet je podsetio da su se svi nadali usporavanju širenja zaraze, ali da to nije slučaj ni u Izraelu, koji je sproveo jednu od najuspešnijih kampanja vakcinacije, niti igde u svetu, te da je uprkos tome cilj nastavak rutinskog života uz prilagođavanje koronavirusu, javlja Beta.

Zbog novog porasta zaraze, Izrael od od danas opet uvodi mjere ograničenja za okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima. U toj zemlji je imunizovano 5.220.000 od preko 9,3 miliona stanovnika, odnosno 57,6 odsto.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Prekinite vakcinaciju i prekinućete pandemiju.
    To je i vrapcima već jasno da vakcinacija produžava ovu bolest izazvanu namerno zbog drugih nezdravstvenih razloga.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker