Za ubistvo penzionerke iz Knežice kod Petrovca na Mlavi, osuđen na 12 godina robije!

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, osudilo je na 12 godina zatvora Dragčeta Perića (49) iz Knežice kod Petrovca na Mlavi jer je na smrt pretukao deviznu penzionerku Dušicu Bogdanović (66).

Dragčetova kuća u kojoj se desilo ubistvo

Na ovu prvostepenu presudu žalbu je najavio Dragčetov branilac, poznati požarevački advokat Slobodan Cvetanović.

“Nismo zadovoljni kvalifikacijom krivičnog dela. Moj branjenik nije trebalo da bude optužen za ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora, već za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom. Zbog pogrešne kvalifikacije krivičnog dela tužilaštva, kako smatramo, podnećemo žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu, čim dobijemo pisani otpravak presude “, rekao je advokat Cvetanović.

Advokat Slobodan Cvetanović

Pokojna Dušica živela jeu Dragčetovoj porodičnoj kući u Knežici i on se brinuo o njoj, za novčanu nadoknadu. Perića je 2015. godine angažovao Dušičin sin, koji živi u inostranstvu, da se brine o njegovoj majci i za to mu je plaćao mesečno oko 300 evra.

Ovaj zločin dogodio se u julu prošle godine, nakon kraće svađe između Perića i Dušice. Pošto je ona preminula jer ju je pretukao, on je policiji prijavio da ju je pronašao mrtvu u krevetu. Na lice mesta ubrzo su otišli ekipa Hitne pomoći i policija, koji su ustanovili da preminula žena ima modrice i podlive po glavi, grudima i telu. Posle obavljene obdukcije, ustanovljeno je da je smrt nesrećne žene nastupila nasilnim putem, pa je Dragče odmah uhapšen i određen mu je pritvor. On je u policiji negirao ubistvo i rekao da su se posvađali i da je Dušicu samo jednom “šljepnuo”.

Viši sud u Požarevcu

Prema nalazima obdukcije, koja je urađena u požarevačkoj bolnici, ustanovljeno je da je smrt nastupila usled pucanja jetre, nakon jakog udarca u stomak. Kao motiv ovog zločina, neke Dragčetove komšije pričale su da je Dušica nameravala da prepiše svoje imanje nekom čoveku iz okoline Pančeva, koji bi nastavio da se brine o njoj.

KOCKANJE

Meštani Knežice pričali su da je Dragče voleo da se kocka, pa se najverovatnije zbog para i posvađao sa Dušicom. Rekli su da on nigde ne radi i prima socijalnu pomoć. Ne radi mu ni žena, a imaju ćerku koja ide u osnovnu školu.

PORODICA

Pokojna Dušica iz prvog braka ima sina, koji je angažovao Dragčeta da mu pazi majku, a iz drugog braka imala je još dva sina. Jedan je pre desetak godina umro od infarkta, a za njim i njen muž. Zatim joj je drugi sin iz tog braka ubijen u Švajcarskoj, gde je i ona radila i stekla penziju.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker