ODGOVORNI JAVNO DA SE IZVINE VLASIMA! “Serija ‘Crna svadba’ je sada umetnička sloboda, ali kad su Srbi predstavljeni kao zločinci i silovatelji, tada nema umetničke slobode!”

Emitovanje serije “Crna svadba” na malim ekranima počelo je u subotu 30. oktobra. RTS je ovo ostvarenje najavio kao psihološki triler sa primesama horora.

Screenshot

Serijom se šire stereotipi o Vlasima, da su “neobrazovani”, “glupi”, da su “ubice”, da ih se “treba plašiti” i “izbegavati”, da govore nekakvim “čudnim” jezikom, da ulivaju “ne poverenje”, a jedino što “znaju”, jeste bavljenje crnom magijom.

Kada su snimljeni i prikazani filmovi u kojima su Srbi predstavljeni kao zločinci i silovatelji, filmovi poput „Grbavica“, „Dobra žena“, „Tri prozora i vešanje“, “U Zemlji krvi i meda” i mnogi drugi, u kojima su Srbi predstavljani kao zločinački narod i silovatelji, podigla se velika bura u srpskoj javnosti. Osuda je bilo na sve strane, pa čak i osude medija.

Sada Srbi rade nešto slično Vlasima, predstavljajući ih glupim, zatucanim, neobrazovanim, nasilnim, negostoljubivim… Narodu koji vekovima živi na ovim prostorima zajedno sa Srbima, narodu koji je puno dao stvaranju Srbije, ginuo u ratovima na strani Srba i Srbije, narodu od koga potiču mnogi današnji Srbi. To je sada umetnička sloboda, ali te umetničke slobode nema u slučajevima kada su Srbi predstavljeni kao zločinci i silovatelji!

Način na koji se prikazuju Vlasi u ovoj sramnoj seriji uvreda je za sve Vlahe, puna gluposti, fikcija da ocrne vlaški svet da je povezan sa demonima i mračnim silama. Vlasi se gnuše ove serije i ljuti na celu produkciju i RTS kome plaćaju pretplatu za prikazivanje ove sramote!

Ako ništa drugo, odgovorni bi mogli javno da se izvine Vlasima, a Vlaški nacionalni savet da najoštrije osudi ovaj gnusni čin omalovažavanja Vlaha.

(Tpknews.com/Goran Bujić)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Takozvani predsednik VNS Novica Janošević pod hitno da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju, a možda bi bilo dobro da se raspusti ceo savet, jer mi od toga imamo samo štetu a korist samo oni.

  2. Svi negativni epiteti pripisani vlasima stoje, samim tim što su se prodali radikalsoj bandi i podržavaju vođu fašika a sebi izabrali janoševića naprednog-tupavog -radikala da ih predstavlja,…bagrasto-tužno.

  3. Zašto u ovoj vesti ne piše čiji je ovo zahtev?
    Opasno je da obične fejsbuk objave ili kolumne navodite kao vesti i samim tim huškate nepažljive čitaoce na netrpeljivost. Ako je ovo stav redakcije ili autora teksta, to bi tako i trebalo da bude označeno.

  4. Jel postoji vlaska magija? ..postoji, svako selo ima bar jednu koja se time bavi i sta je tu ponizavajuce po meni cak afirmativno. A uporedjivanje sa Srbima zlikovcima nema bas nikakve veze jedno sa drugim. Mislim da vlasi sami sebi nabijaju neke komplekse.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker