ODOBRENA SREDSTVA: Golubac uskoro dobija vatrogasnu stanicu

U Golupcu je započela implemetancija projekta „Sistem za delovanje u hitnim slučajevima“, a odobrena sredstva za ovaj projekat su u iznosu od 800.098 evra.

Projekat koji je fnansiran od strane Evropske Unije, IPA FONDOVA sa iznosom od 85 odsto ili 800 098 evra, u partnerstvu dveju zemalja koje se odnosi na prekograničnu saradnju između Moldave Nove iz Rumunije i opštine Golubac, pod nazivom „Sistem za delovanje u hitnim slučajevima“.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšanje kvaliteta života u prekograničnom delu Dunava uz porast stepena bezbednosti i porast svesnosti stanovništva sa obe strane granice kroz efikasno upravljanje i spremnost za delovanje u vanrednim situacijama.

Ukupan budžet oba partnera je 941 292 evra, a državni budžet Rumunije ga finansira sa 8,32 odsto ili 78 393 evra, zatim, sopstvena sredstva rumunske opštine Moldava Nova u iznosu od 12 060 evra, dok srpski partner ulaže iz sopstvenih sredstava 50 740 evra.

Projekat se odnosi na povećan kapacitet za delovanje u hitnim slučajevima u ova dva grada, u slučaju prirodnih katastrofa i ekoloških nesreća. Drugim rečima, pored obuke 12 budućih vatrogasaca odnosi se i na nabavku opreme, specifične opreme za vatrogasce, kamion vp 7000/700 i kamion v 300 za šume.

Za opštinu Golubac ovakav projekat je od izuzetnog značaja jer nema vatrogasne stanice. Najbliža vatrogasna stanica nalazi u Velikom Gradištu na dvadeset kilometara od Golupca, a prostor je neophodno sačuvati od ekoloških i prirodnih nepogoda.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker