U PREPUNOJ SALI KOMBANK DVORANE: Vojislav Mihailović izabran za novog predsednika POKS (VIDEO)

Izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koja je održana danas u prepunoj sali Kombank dvorane u Beogradu, izabrala je jednoglasno za predsednika stranke, Vojislava Mihailovića, bivšeg gradonačelnika Beograda, potpredsednika Skupštine Srbije, unuka generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Foto: POKS

Za zamenika predsednika izabran je Dušan Radosavljević, a za potpredsednike komandant odbrane Košara pukovnik Ljubinko Đurković, Milenko Dačević, predsednik POKS Republike Srpske, Mirko Glibo sa Kosova i Metohije, mr Vladimir Jelić, mr Nenad Tomašević i Vladimir Đorđević.

Izborna skupština dobila je podršku delegacije DSS, NjKV Princa Vladimira Karađorđevića, ali i javnih ličnosti poput akademika Matije Bećkovića i pesnika Blagoja Bakovića.

– Iz Beograda je danas poslata veličanstvena slika jedinstva i snage naše stranke i rešenosti da se izborimo u okviru Srpske koalicije NADA koju osim POKS i DSS, čini i 28 pokreta, stranaka, grupa i udruženja građana, za normalnu Srbiju. Osim obnove Kraljevine Srbije, borićemo se za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zaštitu srpskih nacionalnih interesa u Republici Srpskoj i Crnoj Gori – , navodi se u saopštenju.

– Sa ovog skupa dali smo i snažnu podršku našem zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije, dr Milošu Jovanoviću – izjavio je novi predsednik POKS, Vojislav Mihailović i kandidat za gradonačelnika Beograda ispred Srpske koalicije NADA (POKS, DSS).

– Izborna skupština je potvrdila odluke Predsedništva POKS o prestanku mandata bivšeg predsednika Žike Gojkovića i njegovom isključenju iz stranke. Sutra će biti podnet zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu za upis u registar novog predsednika stranke Vojislava Mihailovića i brisanje starog – , kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe, na današnjoj izbornj skupštini, predstavnici grupe građana “Spasimo opštinu Petrovac na Mlavi”, koja, inače, u petrovačkoj opštini ima osam svojih odbornika, pristupila je Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS).

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker