I DANAS MINUS: Sneg ne posustaje, ponegde obilnije padavine!

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa snegom, samo ujutro i pre podne u severnim krajevima kratkotrajno će biti susnežice ili kiše koja će se lediti na tlu.

Na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje očekuju se obilnije snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, popodne i uveče u skretanju na istočni, severoistočni.

Jutarnja temperatura biće od -8 do -2 stepena, najviša dnevna od -2 do 4 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Braničevskom okrugu će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, samo je ujutro i pre podne u pojedinim delovima moguća kratkotrajna kiša koja će se lediti na tlu. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, po podne i uveče u skretanju na istočni, severoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko -2 stepena, najviša dnevna oko 3 stepena.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje pretežno oblačno, do kraja nedelje mestimično sa snegom. Obilnije padavine očekuju se u četvrtak na jugu i jugoistoku zemlje uz značajno povećanje visine snežnog pokrivača. Od ponedeljka temperatura u manjem porastu, pa će biti mešanih padavina (kiša i sneg) uz lokalnu pojavu poledice u krajevima nižim od 500 m.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker