ODLUKA JE DONETA: „‘Evroprajd 2022’ će biti održan prema predviđenom planu i programu“?!

Jedan od organizatora “Evroprajda 2022” u Beogradu Goran Miletić izjavio je da u sredu, 13. septembra u 16 časova, ističe rok kada bi država mogla da zabrani šetnju učesnika Parade ponosa, ali da organizatori takvu odluku ne očekuje.

Gej parada

Miletić je agenciji Beta kazao da država može da zabrani skup na otvorenom prostoru 96 sati pre održavanja, međutim na osnovu dosadašnjih razgovora s predstavnicima vlasti zabrana o održavanju šetnje sigurno neće biti doneta. On je, takođe, rekao za Danas da ne može da zamisli da će policija da se „napravi luda i da neće da ih obezbeđuje“, te upozorio da bi to bio skandal.

„‘Evroprajd 2022’ će biti održan prema predviđenom planu i programu. Od manifestacija na otvorenom prostoru, osim šetnje, biće i dva koncerta na Kalemegdanu čije održavanje nije upitno. Šetnja oko 15.000 učesnika ‘Evroprajda’ planirana je 17. septembra i počeće u 17 časova ispred Skupštine Srbije. Trenutno, s predstavnicima vlasti razgovaramo o modalitetima šetnje“, rekao je Miletić.

Na pitanje Bete, da li su reakcije pojedinih evropskih i američkih političara uticale da vlasti u Srbiji promene stav o „Evroprajdu“, Miletić je rekao da su presudni bili razgovori između organizatora „Evroprajda“ i predstavnika države.

„Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava mora da poštuje svaki potpisnik, pa i Srbija“, kazao je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da „Evroprajd 2022“ neće biti održan, pa čak da to od njega zatraže predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker